Werkplaats Jeroen

Creatieve werkplaats geopend in Oldenhove

Werkplaats Jeroen daagt jonge kinderen uit hun technische en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Op 14 april werd de werkplaats feestelijk geopend door wethouder Attiya Gamri.

In Oldenhove is een creatieve werkplaats geopend, met werktafels en allerhande gereedschap, waar kinderen naar hartenlust kunnen knutselen en werkstukken maken. Ze kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten, waaronder houtbewerken, gutsen, beitelen, solderen, en zagen. Ze gaan met hun handen aan de slag, waarbij plezier voorop staat.

Techniek helpt bij ontwikkeling

Oprichter Jeroen vertelt wat zijn idee is: “De werkplaats is een veilige plek waar kinderen zelfstandig aan de slag kunnen om dingen te bedenken en te maken, waar ze vaardigheden leren en hun creativiteit kunnen ontdekken. Kinderen hebben van nature de wil om te leren, maar die verdwijnt vaak, doordat ze onzeker worden. Ik heb ervaren dat techniek niet alleen leuk is, maar ook een middel om eigenschappen te ontwikkelen als doorzetten, oplossingen zoeken en omgaan met fouten. Niets moet en fouten maken mag, dat geeft kinderen vertrouwen.”

Verrijking voor onze gemeente

Jeroen werkt al 25 jaar als leerkracht en geeft onder meer les in houtbewerking. De combinatie van lesgeven en ondernemen spreekt hem aan, daarom is hij erg blij met de prachtige locatie in Overveen. En wethouder Attiya Gamri is blij met zijn initiatief: “Werkplaats Jeroen is een verrijking voor onze gemeente. Hier krijgen kinderen de kans om in hun eigen tempo en op hun eigen manier te ontdekken en te leren. Het zal de nieuwsgierigheid en creativiteit van de jeugd stimuleren.”

Meivakantie

Tijdens de Meivakantie is Werkplaats Jeroen geopend voor nieuwe creatieve ontdekkingen op maandag 29 april, woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei, van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden op www.werkplaatsjeroen.nl
Adres: Dompvloedslaan 1, Overveen (aan de achterkant van het gebouw).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *