Welzijn Bloemendaal: mooie initiatieven in tijden van crisis

Helaas heeft Welzijn Bloemendaal vanwege de coronacrisis al haar activiteiten t/m 1 juni moeten annuleren, maar in tijden van crisis ontstaan ook hele mooie initiatieven!

Zo is er in samenwerking met de gemeente Bloemendaal een brief gestuurd aan alle inwoners van 65 jaar en ouder. Hierin biedt Welzijn Bloemendaal hulp aan met bijvoorbeeld boodschappen doen, klusjes in en om het huis of een gezellig telefonisch gesprek.

Burgemeester Elbert Roest en wethouder Suzanne de Roy van Zuidewijn zijn bij Welzijn Bloemendaal op bezoek geweest.  Zij vernamen dat er heel veel aanmeldingen van vrijwilligers binnenkomen die willen helpen in deze moeilijke tijd. Ook lopen er spontaan mensen binnen die heel graag iets voor een ander willen doen!

Inmiddels zijn er ruim 300 deelnemers van activiteiten gesproken en is er hulp aangeboden en zijn er waar nodig matches gemaakt met vrijwilligers, die hulp willen bieden. Dit wordt ontzettend gewaardeerd!

Een vrijwilliger van het Odensehuis in Overveen, heeft via een kennis die bloemen exporteert naar Franse supermarkten, veertig prachtige boeketten als donatie gekregen die door vrijwillige chauffeurs bij de deelnemers van het Odensehuis zijn bezorgd. De deelnemers waren ontroerd door deze gulle actie. In samenwerking met Rotary Bloemendaal Caprera zijn er 1000 kaarten ontworpen die naar de deelnemers van onze activiteiten zijn gestuurd.

Bij al deze acties is vermeld dat vrijwilligers graag helpen bij het doen van boodschappen, de hond uitlaten, klusjes in en om het huis of om te bellen voor een gezellig gesprek.

Aanmelden als vrijwilliger of voor hulp kan iedere werkdag tussen 09.00-12.00 uur via 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl.

Bron: bloemendaal.nieuws.nl

 

Foto: Charles Duijff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *