Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september t/m 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid, door anderen Week van de Ontmoeting genoemd, omdat deze week vooral in het teken staat van elkaar ontmoeten en het leggen van nieuwe contacten. Daar kan iedereen aan bijdragen.

Ken je iemand  in je omgeving die eenzaam is en behoefte heeft aan contact, nodig hem of haar dan eens uit om een kopje koffie te drinken. Of een keertje mee te gaan naar een van de vele activiteiten die te vinden zijn op www.bloemendaalsamen.nl. Een kleine moeite, die een grote impact kan hebben.

Heft in eigen handen
Welzijn Bloemendaal organiseert een training voor 55-plussers die er genoeg van hebben zich eenzaam te voelen. Tijdens drie interactieve workshops leer je welke van jouw eigenschappen je helpen of juist tegenwerken bij het leggen van contacten.

Zet je in voor anderen
Vrijwilligerswerk is een leuke manier om onder de mensen te komen en anderen te ontmoeten. Daarmee draag je bij aan zinvolle activiteiten. Er is grote behoefte aan vrijwilligers, bijvoorbeeld als wandelmaatje, activiteitenbegeleider, gastvrouw/heer, klusser, in de natuur….
Op www.vwc-buuv.nl/hulpvragen vind je groot aantal vacatures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *