Webinar 16 april 2024 – hybride warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp precies en waar moet je op letten? Daarover gaat het webinar dat de gemeenten Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort samen met het Duurzaam Bouwloket organiseren op 16 april.

Tijdens deze gratis online informatieavond – van 19.30-20.30 uur – wordt ook aandacht besteed aan de speciale inkoopactie voor (hybride) warmtepompen die die dag start.

De overheid liet eerder al weten dat het na 1 januari 2026 niet meer is toegestaan een cv ketel te vervangen door opnieuw een gasgestookte ketel. Huiseigenaren moeten dan een elektrische warmtepomp aanschaffen. Hybride mag ook: die is elektrisch, maar op koude dagen springt de gasgestookte ketel bij. Dit levert een forse gasbesparing op.

Elektrische CV-ketel geen alternatief

Consumentenprogramma Radar bracht maandag problemen in beeld met de zogeheten elektrische cv-ketel. Deze wordt in de markt gezet als alternatief voor de gasgestookte ketel, maar blijkt uiterst inefficiënt. “Het trekt je portemonnee helemaal leeg”, aldus een teleurgestelde consument.
In de uitzending wordt er op gewezen dat een dergelijke ketel verkopen als hoofdverwarming in strijd is met het Bouwbesluit (voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen).
Een elektrische ketel gebruikt voor iedere kWh aan warmte in huis 1.45 kWh stroom. Volgens het Bouwbesluit mag dat maximaal 1.31 kWh aan energie zijn.

Laat je informeren tijdens het webinar op 16 april a.s. Meer informatie vind je op de website Duurzaambouwloket.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *