Tentoonstelling 100 jaar Radio Bloemendaal

Radio Bloemendaal bestaat 100 jaar

In 1924 werd Radio Bloemendaal opgericht om mensen in staat te stellen thuis naar de kerkdiensten te luisteren. Op zondag 26 mei wordt een tentoonstelling geopend over 100 jaar radiohistorie, met documenten, filmpjes, afbeeldingen en voorwerpen.

In 1924 vroegen de leiders van kerkelijk Nederland zich af of radio eigenlijk wel mocht. De visionaire predikant Brussaard durfde het echter aan deze experimentele techniek te omarmen. Vanaf de jaren ‘50 en ’60 kreeg Radio Bloemendaal steeds meer volgers. Er kwam een radiopredikant, die geheel was vrijgesteld voor de uitzendingen en het radiopastoraat. Op

Internet
Eind jaren ’90 ging Radio Bloemendaal over naar internet, dat was een ingrijpende transitie. Tegenwoordig kunnen mensen verschillende programma’s online beluisteren. De kerkdiensten worden elke zondagmorgen gestreamd.

Radio Bloemendaal heeft altijd uitsluitend met vrijwilligers gewerkt. Momenteel zijn dat er zo’n veertig. Op 15 juni vieren zij het jubileum samen met (oud)medewerkers.

Jubileumuitzending
Op 16 juni is er een speciale kerkdienst en na de dienst volgt de live uitzending van het programma ‘100 jaar Radio Bloemendaal’.

100 jaar Radio Bloemendaal van 26 mei t/m 16 juni: za – zo 12.00-15.00 uur di–woe–do: 10.00-14.00 uur Kerkelijk Centrum, Kerkplein 20, Bloemendaal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *