Stichting Zebra-Zorg

Aan de rand van het dorpje Vogelenzang, in de directe omgeving van Haarlem, beheert Stichting Zebra-Zorg een prachtig gelegen boerderij. Kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende ondersteuningsvragen zijn 1-6 dagen per week welkom om deel te nemen en bij te dragen aan een gevarieerd boerderijprogramma.
Een hecht team van beroepskrachten, vrijwilligers, stagiaires en therapiedieren zet zich met veel plezier in voor een groen en gastvrij klimaat waarin gemeenschapszin, veiligheid en respect voor ieders eigenheid vanzelfsprekend zijn.

In contact met de natuur bij stichting Zebra Zorg

Bij Zebra-Zorg worden kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag in contact met de natuur met de natuur gebracht. Bij de professionele begeleiding, coaching en trainingen wordt steeds vaker ‘gebruikgemaakt’  van therapiedieren. Hun eenvoudige, woordeloze en oordeelloze bijdrage is goud waard!
De dieren bieden houvast waar gewankeld wordt en beweging waar zaken dreigen vast te lopen. Met een gekke bokkensprong of vrolijke balknoot blazen ze de nodige lucht in zware situaties. Dit alles is vaak een zegen voor hen die bij de stichting aankloppen.

Succesverhalen van stichting zebra zorg

Naar succesverhalen hoeft de stichting niet meer te zoeken, er zijn er voldoende. Waar het soms nog wel aan ontbreekt is geld. Geld dat nodig is om er voor te zorgen dat het de therapiedieren aan niets ontbreekt. De kosten van hun levensonderhoud en de medische verzorging zijn hoog. Te hoog om allemaal uit de reguliere zorginkomsten te kunnen betalen.

Zo is er een sponsor voor een gedeelte van de jaarlijkse hooi- en strokosten en zorgen de kinderen van IKC de Paradijsvogel uit het dorp Vogelenzang er voor dat het hun schooldieren Alpaca Skye en Geit Mekkie  aan niets ontbreekt. De fantastische en ervaren coachpony Boris Blond werd geschonken door een betrokken familie en het nieuwste coachpaardje Rian kon worden aangeschaft dankzij een donatie van stichting Union!

Over Zebra-Zorg

Op de Zebra-Zorgboerderij verbinden we kinderen, jongeren en volwassenen (weer) met de natuur. Dat doen we op een prachtige locatie midden in de natuur met hulp van boerderijdieren. In onze professionele begeleiding, coaching en trainingen staan dieren in veel gevallen centraal.  Hun unieke, eenvoudige, woordeloze en vooral oordeelloze bijdrage blijkt keer op keer van grote waarde.

Team Stichting Zebra-Zorg

Bekijk de komende activiteiten van stichting Zebra Zorg: