‘Sandsation’: >100 jongeren ontdekken strandnatuur Noord Holland begeleid door deskundigen

Speciaal voor jongeren heeft ‘het Groene Strand’ in Noord Holland het event ‘Sandsation’ In Bloemendaal aan Zee georganiseerd.

Jonas Kepers organiseerde deze geweldige natuurbeleving in het kader van zijn stage-opdracht. Dit event werd mede mogelijk door financiële steun van de gemeente Bloemendaal. Meer dan 100 jongeren hebben zich aangemeld en ontdekten onder begeleiding van diverse natuur-deskundigen ‘onverwachte natuur’ op het Noord Hollandse strand van Bloemendaal. D.w.z. voor hen onverwacht, want ze werden bijgestaan door experts die alles weten van het strand ecosysteem, van duinvorming en over van alles wat op het strand voorkomt, of kan voorkomen. Zondag 15 januari was de eerste van stormachtige dagen die nog zouden volgen. De opening werd verricht door Jonas Kepers en burgemeester Roest (zie hier de video) Vanwege de harde wind verzamelde iedereen omstreeks 13:00 uur in de luwte.

Het Groene Strand is een samenwerking tussen Landschappen NL, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland, om natuur en natuurbeleving terug te brengen op de Nederlandse stranden.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Klik hier voor het hele artikel van bloemendaal.nieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *