Wethouder Jur Botter neemt eind 2014 het initiatief om de website BloemendaalSamen te laten maken. Het doel is burgerinitiatieven te bevorderen.
BloemendaalSamen, dat ben jij! Dat zijn wij. Dat zijn alle inwoners van de gemeente Bloemendaal die graag samen met elkaar optrekken. BloemendaalSamen brengt mensen bij elkaar. Op BloemendaalSamen.nl kan iedereen activiteiten plaatsen die zorgen voor verbinding tussen de inwoners van Bloemendaal zoals een buurtfeestje, een bijeenkomst, een buitenactiviteit of een optreden. Heb je een leuk idee? Dan kun je via BloemendaalSamen ook subsidie aanvragen om je project te realiseren.
BloemendaalSamen helpt je om van jouw activiteit een succes te maken. Door je activiteit op BloemendaalSamen te plaatsen, geef je er bekendheid aan onder inwoners van Bloemendaal en kun je hulp vragen in de vorm van kennis, vrijwilligers of een financiële bijdrage van de gemeente.
BloemendaalSamen is een initiatief van de gemeente Bloemendaal, om de verbinding tussen inwoners van Bloemendaal te stimuleren. Er is een onafhankelijke Adviesraad en elke dorpskern is vertegenwoordigd door één inwoner, die de betreffende subsidieaanvragen in eerste instantie beoordeelt.
Wethouder Jur Botter neemt eind 2014 het initiatief om de website BloemendaalSamen te laten maken. Het doel is burgerinitiatieven te bevorderen.
Op feestelijke wijze gaat BloemendaalSamen op 30 juni 2015 live! Via de website kunnen inwoners van Bloemendaal activiteiten plaatsen en/of meedoen!
De gemeente besluit om burgerinitiatieven jaarlijks te ondersteunen met een budget van € 100.000. Doel is om contact, ontmoeting en onderlinge samenhang tussen bewoners te versterken.
Op 23 maart 2016 wordt er op een bijeenkomst besloten wie er vanuit de verschillende dorpen in de onafhankelijke Adviesraad BloemendaalSamen zitting zal nemen. Op 8 augustus komen de vijf leden voor het eerst bijeen om aanvragen voor een financiële bijdrage te beoordelen en zelf spelregels op te stellen. De Adviesraad wordt op 8 november 2016 feestelijk geïnstalleerd in het gemeentehuis.
De eerste aanvraag voor subsidie via een formulier op de website is een feit. Stichting Vogelvrij Vogelenzang doet een verzoek in september 2016. Zij krijgen een bijdrage voor hun ‘Dorpsspelen en Braaierij’.
Meer dan 10.000 individuele gebruikers per jaar hebben BloemendaalSamen gevonden… Samen plaatsten ze al meer dan 750 activiteiten,
Gaandeweg komen er grote en kleine verbeteringen aan de website om met de tijd mee te gaan. Filters om makkelijker te zoeken en ook schaalbaarheid voor op de telefoon is handig.
Comité Gastvrij Bloemendaal krijgt in 2017 een bijdrage voor knutsel- en naaimaterialen voor de creatieve ruimte het Atelier op Dennenheuvel.
Sinds april 2018 is het ook mogelijk bij BloemendaalSamen subsidie te vragen voor een buurtfeestje. Die fraaie zomer zijn er veel buurt bbq’s met springkussens voor de kinderen.
Klaterklanken is in 2018 voor veel families met jonge kinderen een groot succes. BloemendaalSamen draagt bij met subsidie en mag kaartjes weggeven.
In november 2018 is een grote mijlpaal bereikt: in totaal zijn er meer dan 1000 initiatieven geplaatst.
Meer dan 500 volgers op Facebook en steeds meer mensen die ons weten te vinden.
Najaar 2018 neemt de Adviesraad het initiatief voor vernieuwing van website en platform BloemendaalSamen. Om aanvragen en toekennen van subsidie makkelijker en sneller te laten verlopen en om met een meer eigentijdse uitstraling uitnodigend te zijn voor nieuwe initiatieven.
In december 2018 zorgt het bewonersinitiatief Bennebroek Winter Wonderland mede dankzij subsidie voor een gezellige ijsbaan.
Februari 2019: al meer dan 400 organisatoren van activiteiten hebben zich op de website ingeschreven.