Organisaties in de gemeente Bloemendaal

Juttersgeluk

Juttersgeluk is een beach clean-up stichting die de plastic soep aanpakt. Tijdens onze juttochten rapen we zo veel mogelijk zwerfplastic van het strand. Vervolgens maken we hiervan verrassende, nieuwe producten. Dit doen we in ons sociale ‘upcycle-atelier’. Met mensen die om wat voor reden dan ook geen regulier werk (kunnen) doen, maar wél willen meedoen in onze maatschappij.

Lees meer over Juttersgeluk >

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, gelegen aan de Zeeweg richting Bloemendaal aan Zee, is de hoofdingang van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In en rond het bezoekerscentrum is voor jong en oud van alles te beleven.

Meer over het Bezoekerscentrum

Muziekgroep Bloemendaal

Het musiceren in Bloemendaal startte in de jaren tachtig in een Bloemendaalse huiskamer. Het was een idee van fervent amateurviolist Bernard van Trappe en dominee Kees de Bruïne, die in de kerk musicals organiseerde.

Meer over de Muziekgroep Bloemendaal

Vereniging Vrienden van het Bloemendaalse Bos

Het Bloemendaalse Bos is ontstaan vanuit landgoederen die stammen uit de 17e eeuw en is dus al eeuwenoud. In 1920 nam de gemeente delen over, waarna het bos de vorm kreeg, zoals die grotendeels nu nog bestaat.

Meer over de Vereniging Vrienden van het Bloemendaalse Bos

Muzenforum

Muzenforum wil binnen de gemeente Bloemendaal concerten toegankelijk maken en dicht bij het publiek brengen. We kiezen voor een hoogwaardig en betaalbaar aanbod. Muzenforum organiseert acht klassieke concerten per jaar in het gemeentehuis van Bloemendaal.

Meer over Muzenforum

Stichting Zebra-Zorg

Bij Zebra-Zorg worden kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag in contact met de natuur gebracht. Bij de professionele begeleiding, coaching en trainingen wordt steeds vaker ‘gebruikgemaakt’ van therapiedieren. Hun eenvoudige, woordeloze en oordeelloze bijdrage is goud waard!

Meer over Zebra-zorg

Duurzaam Overveen

Vereniging Duurzaam Overveen is een netwerk van bewoners die zich willen inzetten voor het verduurzamen van ons mooie dorp. We hopen dat steeds meer Overveners mee gaan doen, lid worden van de vereniging en met ideeën komen. Ons motto: samen bereiken we meer en leren we elkaar (beter) kennen. Dat geeft energie en inspiratie voor nieuwe ideeën en activiteiten.

Meer over Duurzaam Overveen

Ruïne van Brederode

De Ruïne van Brederode. Wie kent dit de machtige resten van dit kasteel van de heren van Brederode niet. De donjon is te beklimmen voor een mooi uitzicht, er zijn rondleidingen concerten, tentoonstellingen en speciale evenementen.

Meer over de Ruïne van Brederode

Theater Elswout

In de voormalige aardappelkelder bij Landgoed Elswout, huist nu het verteltheater van Wijnand ‘Mister Anansi’ Stomp, verhalenverteller en kids-comedian, die elk verhaal op unieke wijze tot leven brengt.

Meer over Theater Elswout

Centrum De Kapel

De Kapel is een centrum voor levensbeschouwelijke, maar ook voor muzikale inspiratie en verbinding. Doelstelling is de zoektocht naar vormen van eigentijdse zingeving en levensbeschouwing.

Meer over Centrum De Kapel

Dorpskerk Bloemendaal

De Dorpskerk op het Kerkplein in Bloemendaal is al sinds jaar en dag een huis waar mensen zoeken naar waar het om zou kunnen en moeten gaan in het leven en in de samenleving. Daar zetten wij ons met een grote groep mensen voor in.

Meer over de Dorpskerk Bloemendaal

Stichting Tijdsparen

Op 21 december 2021 is het vijftig jaar geleden dat Godfried Bomans overleed in Bloemendaal. Als eerbetoon aan Bomans startte Stichting TijdSparen het project ‘Godfried Bomans herleeft in Bloemendaal’.  De gemeente Bloemendaal heeft 2021 uitgeroepen tot het Godfried Bomansjaar.

Meer over Stichting Tijdsparen

Ontmoetingsgroep Bloemenstroom

Ontmoetingsgroep Bloemenstroom is de leukste plek voor ouderen in Bloemendaal! Een plek voor mensen die kwetsbaar en/of vergeetachtig zijn èn voor hun familie en vrienden.

Meer over de Ontmoetingsgroep Bloemenstroom