Open Eettafel van Welzijn Bloemendaal viert een smakelijk 25-jarig jubileum

De ‘Open Eettafel’ van Welzijn Bloemendaal in Vogelenzang viert dit jaar haar 25e jubileum. Dat werd afgelopen week groots gevierd. De eerste ‘Open eettafel’ vond plaats in 1998 op initiatief van Pastor Hans van Wijk van Parochie Vogelenzang maar stond én staat ook nu nog open voor alle Vogelenzangers. In samenwerking met de voorloper van Welzijn Bloemendaal, de stichting Welzijn Ouderen Bennebroek, en medewerking van de dames Stien van der Laan, An van Aken, Rie Huurman, Dien van Lierop en Nel Roelen. Het bijzondere is dat de laatste vier zijn nog steeds nauw betrokken zijn bij de organisatie. An van Aken blikte in haar speech terug op de afgelopen 25 jaar.

Nog steeds vindt de ‘Open Eettafel’ elke eerste donderdag van de maand plaats in de Ontmoetingsruimte aan de Kerkweg 2 in Vogelenzang. Waar eerste jaren de maaltijden verzorgd werden door de koks van verzorgingshuis Parkwijk in Hillegom worden ze tegenwoordig gebracht door een cateraar. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de tafels gedekt zijn en het eten netjes wordt uitgeserveerd. Voor de deze speciale gelegenheid werd er een ‘High tea’ verzorgd en werd iedereen welkom geheten door de directeur van Welzijn Bloemendaal, Johan van Buren. In het bijzonder Burgemeester Elbert Roest die in zijn speech aandacht had voor eenzaamheid onder ouderen. Hij benadrukte dat de eettafels maar ook de vele andere activiteiten in de gemeente daar de beste remedie voor zijn.

Oprichter Hans van Wijk is blij dat de ‘Open Eettafel’ nog steeds in een behoefte voorziet. Hij stelt dat het eten slechts bijzaak is maar dat het gaat om het ontmoeten van andere mensen om daar ongedwongen een praatje mee te kunnen maken. Hoewel er dit keer niemand jarig was werd er toch gezamenlijk gezongen en werd er getoost op de volgende 25 jaar.

Foto: Burgemeester Elbert Roest spreekt de jubilerende gasten toe
(foto A. van Bakel) 

klik hier voor het artikel van de Heemsteder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *