Muziekgroep Bloemendaal

Muziekgroep Bloemendaal begon ongeveer dertig jaar geleden met optredens in een huiskamer in Bloemendaal. Het was een initiatief van wijlen dominee de Bruïne en Bernard van Trappe. Het aantal enthousiaste musici en luisteraars nam al snel toe en zo werd besloten uit te wijken naar een grotere ruimte. Dat was De Nieuwe Kring aan de Oskar Mendliklaan in Aerdenhout. En later, na diverse omzwervingen, is dat de Kapel aan de Potgieterweg, die over een mooie Steinwayvleugel beschikt.

De ‘huiskamertijd’, met Kees de Bruïne in blauwe trui.

Daar werd ook de naam ‘officieel’ Muziekgroep Bloemendaal. Veel jaren zijn er verstreken maar het karakter van de is eigenlijk hetzelfde gebleven: op zondagmiddag op een gezellige en tegelijkertijd serieuze manier muziek ten gehore brengen. Of het nu solo is, of als duo of ensemble. Met na afloop een gezellige borrel en voor wie wil een etentje in het dorp ter afsluiting.

Twee keer per jaar bieden we open podium aan amateurmusici. Die ontvangen ruim van te voren een uitnodiging. Wilt u ook op de maillijst staan stuur dan een e-mail. Op dit moment kunnen de open podia van de muziekgroep uiteraard niet doorgaan. Het wachten is tot de vaccins hun goede werk gaan doen! We brengen geïnteresseerden  via de nieuwsbrief op de hoogte zodra we meer weten. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? (Deze verschijnt max. 4x per jaar) Stuur dan ook een mail.

Over de Muziekgroep Bloemendaal

Twee keer per jaar bieden we open podium aan amateurmusici. Die ontvangen ruim van te voren een uitnodiging. Wilt u ook op de maillijst staan stuur dan een e-mail.

Om de zaalhuur te bekostigen vragen wij een kleine bijdrage aan de spelers en het publiek. In 2019 was dat overigens geheel gratis, vanwege een subsidie van de gemeentelijke organisatie Bloemendaal Samen!

Maurice van Mourik