Meedenken en -praten over de toekomst van Overveense buitenplaats Elswout; Staatsbosbeheer begint gebruikersplatform

Wandelaars, natuurkenners, monumentenliefhebbers, buurtbewoners, vrijwilligers, ondernemers, hondenbezitters, mindervaliden, ouders van jonge gezinnen, jongeren, ouderen en leden van betrokken stichtingen en verenigingen. Elswout is op zoek naar mensen van allerlei pluimage die willen meedenken en -praten over de toekomst van de buitenplaats in Overveen.

Er staan veel veranderingen op de rol in Elswout. De nu al veelbezochte plek in Overveen moet ’een gastvrije culturele buitenplaats vol natuur en beleving’ worden. Staatsbosbeheer wil betrokkenen meer betrekken bij het beheer en de ontwikkeling van Elswout. Daarom wordt er dit voorjaar een gebruikersplatform gevormd. ,,Zodat we beter rekening kunnen houden met wensen, ideeën en zorgen’’, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

Het gebruikersplatform wordt een vaste groep mensen die in een ’open, eerlijke en transparante sfeer’ met elkaar van gedachten wisselt. Het platform wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 19 maart aanmelden met een motivatiebrief via elswout@staatsbosbeheer.nl. Op basis van de brieven wordt een selectie gemaakt. Gestreefd wordt naar een brede afspiegeling van bezoekers, omwonenden en andere partijen.

De volledige vacature en achtergrondinformatie over de ontwikkelingen op Elswout zijn te vinden op www.buitenplaatselswout.nl.

Lees hier het artikel van het Noord Hollands Dagblad

 

foto: Charles Duijff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *