landje van de boer

Landje van de boer: subsidie voor een houtkachel

Het landje van de Boer: is een kleine oase van een kwart hectare met daarop groentebedden, een boomgaard, bloemenperken, kruidenborders, een composthoop, een koude kas, een kapschuur, een keuken, bijenkasten en een leemoven.

“Vorig jaar ontvingen we bij het Landje van de Boer een subsidie om een houtkachel aan te te schaffen. Dat maakte dat we ook in de winter onze activiteiten voort konden zetten! De kachel wordt naast lekkere warmte ook gebruikt voor het bereiden van maaltijden. We zijn een club die draait op vrijwilligers dus dan is het fijn als je af en toe geholpen wordt om het nog leuker te maken.”

Meer over Landje van de Boer

Het hele jaar door organiseert het Landje activiteiten die aansluiten bij wat de tuin te bieden heeft: van aanschuiflunch tot kindertuinclub, van tekenworkshop tot lezing. Het motto van het Landje van De Boer is ‘samen harken en vorken’. Daarmee wordt bedoeld dat de genoegens van het (moes)tuinieren wordt gedeeld met zo breed mogelijke doelgroepen en het inzetten van de tuin voor ontmoeting en verbinding. Dat kan samen harken zijn, of samen plukken, samen oogsten, samen koken of samen eten. Dat geldt zowel voor de wekelijkse werkochtenden als voor de activiteiten die op het Landje van De Boer worden georganiseerd. Die omvatten inmiddels bijvoorbeeld ook samen tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *