Galerie Bloemendaal biedt voortaan veelzijdige kunst online

Na ruim een jaar stilte, na de sluiting van Galerie Bloemendaal in het centrum van Bloemendaal, gaat Galarie Bloemendaal on line. De galerie gaat door als een online podium voor beeldende kunst, podiumkunst, schrijvers en alles wat hieraan is verbonden.

Een jaar geleden moest Galerie Bloemendaal, die in het centrum van Bloemendaal was gehuisvest, sluiten. Ze zat daar al bijna 5 jaar anti-kraak. Ondanks de sluiting, bleven mensen zich opgeven om op de hoogte te worden gehouden van het wel en wee van de galerie. Vanwege het grote aantal volgers, gaan we nu van start met een virtuele galerie. Galerie Bloemendaal Online is een initiatief van Floor de Bruijn Kops, Walter Sans en van Mark Doorn.

Opening door burgemeester Elbert Roest

De opening vond plaats op zaterdagochtend 24 juni 2023 door de burgemeester van Bloemendaal, Elbert Roest (zie openingsfilmpje), en de presentatie van de virtuele expositie ging tegelijk van start met een fysieke expositie ‘galerie Bloemendaal gaat online’ in Galerie Zocherlounge, Zocherlaan 1, Bloemendaal.

Deze tentoonstelling in de Zocherlounge is drie weekenden te zien: van 24 juni t/m 16 juli van 13.00 tot 17.00 en op afspraak: +31 6 51 544 409 Hieronder burgemeester Roest en echtgenote, tezamen met kunstenares Floor de Bruijn Kops (L).    

Foto Charles Duijff

Klik hier voor het artikel van Bloemendaal.nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *