Eerste Open Podium Vogelenzang vol muzikale verbinding

Blije gezichten alom tijdens het allereerste open podium dat vrijdagavond 10 maart in Dorpshuis Vogelenzang aan de Henk Lensenlaan 2 in Vogelenzang werd gehouden. Tal van optredens waren er en na de pauze werd spontaan samengespeeld. Er bleek kortom dat er heel wat muziek wordt gemaakt achter de voordeuren in Vogelenzang en omgeving.

Er was van alles te horen. Van de minutenwals van Chopin, een Frans stuk voor klarinet en piano en jazznummers van Irving Berlin en John Legend, tot gouwe ouwe van Beatles, Donovan en Eric Clapton, en een prachtige vertolking van Adèle’s Someone Like You. Een Bennebroeker verraste de collega muziekmakers met eigen vervaardigde instrumenten als de dulcimer, en een eigen lied over zijn pensionering. Een Vogelenzanger met onder meer een indrukwekkende bundel Ierse fluiten kwam even ‘de kat uit de boom kijken’, maar besloot al snel ook het podium te nemen.

Na de pauze kwam de creativiteit verder los met spontane optredens, onder meer met professionele begeleiding door Vogelenzanger Harry Verhoeve. Al met al een avond vol muzikale verbindingen en ontmoetingen. Het volgende Open Podium is op 21 april. Hiervoor zijn al drie aanmeldingen binnen. Een ervan door een ter plekke zeer enthousiast geworden toehoorster. Iedereen uit Vogelenzang en omgeving die zelf muziek maakt is van harte welkom mee te doen. Deelname is gratis. (Meer informatie op Dorpshuis.nl).

Foto: Gezellig samenspelen. Foto aangeleverd.

Klik hier voor het artikel in de Heemsteder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *