Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang!

Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in gemeente Bloemendaal. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats .

In 15 huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers opende ook buurthuizen en zorgwoningen hun deuren en creëerde een bühne voor de wijk. Bij De Bloemenstroom traden twee muzikale acts op en bij Woonzorgcentrum de Rijp bracht een vierkoppige coverband wijkgenoten bij elkaar.

Programmamaker Imke Goedhart: “‘Ik heb ontzettend genoten. Ondanks het gure weer waren de huiskamers stampvol, wat zorgde voor een gezellige, knusse sfeer. Ik vind het mooi om te zien hoe we kunnen bijdragen aan lokale talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen in de wijk.’

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Harderwijk, Hengelo, Huissen, Leusden, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart.

 

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in gemeente Bloemendaal in samenwerking met Bibliotheek Bloemendaal georganiseerd en met dank aan PUUR* Makelaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *