Dorpskerk Bloemendaal

De Dorpskerk op het Kerkplein in Bloemendaal is al sinds jaar en dag een huis waar mensen zoeken naar waar het om zou kunnen en moeten gaan in het leven en in de samenleving. Daar zetten het team kerkplein Bloemendaal zich met een grote groep mensen voor in.

Inspirerende activiteiten in de Dorpskerk Bloemendaal

Onze gemeente heeft natuurlijk kerkdiensten op zondagochtend, maar ook de rest van de week zijn er volop inspirerende en leuke activiteiten te vinden in de Dorpskerk Bloemendaal. De dorpskerk is voor iedereen toegankelijk, of je nu kerkelijk bent of helemaal niet. Voor wie op zoek is naar verdieping. Voor wie verder wil denken en leven dan de waan van de dag. Of voor wie gewoon nieuwsgierig is. Wij zijn er voor iedereen.

Een stukje geschiedenis

De Dorpskerk aan het Kerkplein is een van de mooiste monumenten in Bloemendaal. In 1632 besloten Haarlemse buitenplaatsbezitters tot het bouwen van een kerk in het dorp Bloemendaal. Ook de Bloemendalers zelf wensten een eigen ‘predikhuis’. In 1635 werd met de bouw begonnen en een jaar later, op Eerste Paasdag, kon de kerk worden ingewijd. Er zijn nog veel authentieke elementen in de kerk te vinden, zoals de gebrandschilderde ramen, de gedenkstenen en de preekstoel. Generaties lang heeft de kerkelijke gemeente met zorg gewaakt over dit monument van grote cultuurhistorische waarde. Het is een van vroege protestantse kerken in Kennemerland. Verschillende restauraties en aanpassingen hebben het in- en exterieur niet aangetast, maar als levend monument voor de toekomst behouden.

Over de Dorpskerk

De Dorpskerk, midden in het historische hart van Bloemendaal, is uw bezoek meer dan waard. Bewonder het interieur van dit 17e-eeuwse monument, zie het licht schijnen door de unieke gebrandschilderde ramen, wandel door de tuin en langs de oude graven of beluister de prachtige concerten op zondagmiddagen. U bent van harte welkom!

Team Kerkplein Bloemendaal

De komende activiteiten van de Dorpskerk Bloemendaal: