Denktank Welzijn en Zorg op zoek naar actieve inwoners

Sinds een aantal jaar zijn er bij Welzijn Bloemendaal Dorpscoördinatoren actief in de vijf dorpskernen van de gemeente Bloemendaal. Deze Dorpscoördinatoren Welzijn & Zorg zijn ieder in een eigen dorpskern de verbinder tussen diverse formele en informele netwerken op het gebied van Welzijn & Zorg, zowel voor inwoners en diverse organisaties als voor de Gemeente en ondersteunen burger- en maatschappelijke initiatieven.
Dit doen zij om activiteiten en diensten op het gebied van Welzijn en Zorg op elkaar af te stemmen en een goed overzicht in het aanbod te bieden.

Dit verbinden en afstemmen is een van de kerntaken en hiervoor organiseren zij twee keer per jaar een overleg voor betrokken partijen, de zgn. Denktank Welzijn en Zorg. Die partijen zijn organisaties op het gebied van welzijn en zorg, sportverenigingen, onderwijs en actieve inwoners in de dorpskernen zelf. Via dit netwerk weten mensen elkaar gemakkelijk te vinden en kan eenzaamheid beter gesignaleerd worden.

Voor deelname aan deze overleggen zoekt Welzijn Bloemendaal in elke dorpskern een aantal actieve inwoners die betrokken zijn bij hun dorpskern en weten wat er speelt. Zij geven signalen door en weten waar behoefte aan is. Met deze signalen gaan vervolgens de deelnemende partijen aan de gang.

Ben of ken je iemand die dit interessant vindt? Neem dan contact op met Welzijn Bloemendaal via dorpscoordinator@welzijnbloemendaal.nl.
Vermeld dan om welke dorpskern het gaat, zodat de betreffende dorpscoördinator contact met je kan opnemen.
Meer informatie nodig? Op www.welzijnbloemendaal.nl vind je meer info over de dorpscoördinatoren zelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *