De Bloemendaalse Zomeravond

Ruim 400 dorpsgenoten schoven afgelopen zondagavond in Bloemendaal aan lange wit gedekte tafels, in de tuin van de Dorpskerk en op het Kerkplein. De gezamenlijke Bloemendaalse horecaondernemers traden op als gastheer/vrouw. Samen met hun brigades serveerden ze een perfect verzorgd viergangendiner, Openluchttheater Caprera zorgde voor de muziek. De sfeer zat er goed in, vrienden en bekenden ontmoetten elkaar en buurtgenoten leerden elkaar beter kennen.

Ivo Riemens, eigenaar van Wijnhuis Henri Bloem, liep al langer rond met het idee dat er wel wat meer reuring zou mogen komen in Bloemendaal-dorp. Hij deelde zijn idee voor een dorpsdiner met Judith Thielen van Café ’t Hemeltje en Jappie van der Heide. “Met het idee van een Bloemendaalse Zomeravond gingen we langs bij alle horecaondernemers uit het dorp,” vertelt Ivo. Judith: “Iedereen was enthousiast, samen kunnen we leuke dingen organiseren voor het dorp.”

Toen het idee van een Bloemendaalse Zomeravond vaste vorm kreeg, besloten de initiatiefnemers het professioneel aan te pakken. Ze richtten de Stichting Bloemendaal Leeft op, met het doel Bloemenaal-dorp bruisender te maken en de dorpsgemeenschap te verbinden via culinaire en muzikale evenementen. “We zijn klein begonnen, momenteel zijn we aan het brainstormen over een vervolg en willen we uiteindelijk toewerken naar een weekend event,” vertelt Ivo. “Daar komt nogal wat bij kijken, vooral op het gebied van regelgeving en vergunningen.” “Het is tijd voor iets nieuws”, stelt Judith vast, “voor iets dat groot genoeg is om bruisend te zijn en klein genoeg om intiem te voelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *