Cees Dedel Bloemendaler van het Jaar 2022

Cees Dedel is vandaag, op Nationale Complimentendag, uitgeroepen tot Bloemendaler van het Jaar 2022. Uit handen van burgemeester Elbert Roest heeft hij de erepenning ontvangen. Cees Dedel zet zich al jaren in voor een betere fysieke en digitale toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking. Ook wil hij mensen bewust maken van het belang van een goede toegankelijkheid. Reden voor de adviesraad van BloemendaalSamen om Cees Dedel voor te dragen. In totaal waren er vijf genomineerden die allen een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan Bloemendaal: Piet van der Ham, Tom de Graaff, Dirk Akkerman (postuum), Cees Dedel en het bestuur van Bodyfit D.O.S. bestaande uit Bottsje de Hoop, Tine Westerveld en Lilian Ryan-Warmerdam. Bloemendaler van het Jaar is een initiatief van Gemeente Bloemendaal.

Burgemeester Elbert Roest: “Het is mooi om te zien dat er zo veel actieve en betrokken inwoners in onze gemeente zijn. Mensen die zelf de handschoen oppakken en tot actie overgaan. Dit leidt vaak tot verbinding én zorgt voor een vliegwieleffect. Met zijn tomeloze inzet is Cees Dedel een inspirerend voorbeeld van iemand die ondanks zijn visuele beperking op een positieve manier bijdraagt aan een goed toegankelijke digitale en fysieke omgeving voor iederéén. Bovendien heeft hij mij, mijn collega’s en veel inwoners van onze gemeente bewust gemaakt van het belang hiervan.”

Bewustwording en een verbeterde toegankelijk voor iedereen

Cees Dedel heeft zich op een unieke manier verdienstelijk gemaakt voor zowel de gemeente Bloemendaal als haar inwoners. Al tien jaar lang zet hij zich vanuit de Werkgroep Toegankelijkheid Bloemendaal in voor inwoners met een fysieke beperking. Hij heeft inwoners en de Gemeente bewust gemaakt van wat het betekent om als visueel gehandicapte geconfronteerd te worden met winkels, gebouwen en stoepen die slecht of niet toegankelijk zijn. Ook richt hij zich op het bevorderen van de digitale toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Door de inzet van Cees Dedel is er ook op bestuurlijk niveau van de gemeente meer aandacht gekomen voor deze problematiek.

Over Bloemendaler van het Jaar

Bloemendaler van het Jaar is een onderscheiding aan iemand die iets (extra) bijzonders heeft gedaan, zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de inwoners van Bloemendaal of voor de gemeente zelf en die als voorbeeld dient. De adviesraad van BloemendaalSamen maakt uit alle voordrachten een keuze die aan het college van B&W wordt voorgelegd. Bloemendaler van het Jaar is een initiatief van Gemeente Bloemendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *