Buurtgezinnen Bloemendaal in kerstactie voor gezinnen; Dorpskerk Bloemendaal steunt Stichting Buurtgezinnen

Stichting Buurtgezinnen doet een oproep voor steungezinnen in Bloemendaal. Ondanks dat er al vijftien vraaggezinnen in de gemeente Bloemendaal gekoppeld zijn aan een steungezin in de buurt, staan er voor 2023 meerdere hulpvragen open. Stichting Buurtgezinnen vraagt om steun van een gezin in de buurt.

In deze kersttijd wordt een goed gevulde kerstbox met lekkernijen en artikelen die gezinnen goed kunnen gebruiken, geschonken aan vraaggezinnen. Dorpskerk Bloemendaal zamelde grootschalig producten in die verdeeld werden in deze kerstdozen. De kerstboxen worden nog voor kerst afgeleverd bij de zo’n veertig gezinnen met veelal jonge kinderen.

Aan het hek op het Dorpsplein in Bloemendaal hangt een banner met het motto ‘opvoeden doe je samen’. Met dit motto koppelt Stichting Buurtgezinnen gezinnen waar het niet lekker loopt aan gezinnen in de buurt. Gezinnen, die tijd en energie hebben om die andere gezinnen te ontlasten. De hulpvragen zijn divers: een tiener bijvoorbeeld die een rustige plek zoekt om huiswerk te maken zonder door jongere broertjes of zusjes gestoord te worden. Of een gezin met een gehandicapt kind waar zo veel energie naar toe gaat dat een ander kind te weinig aandacht krijgt. Of gezinnen uit andere landen die graag willen dat hun kinderen kennismaken met het Nederlandse gezinsleven vanwege de taal en sociale omgang. Ook senioren met uitwonende kinderen en opa’s en oma’s kunnen steungezin zijn.

“Gezinnen die iets willen betekenen voor een ander gezin nodig ik van harte uit om vrijblijvend contact op te nemen. Ik kom dan langs voor een kennismaking en uitleg over hoe het werkt. We kunnen dan ook bespreken wat u hebt te bieden”, aldus Paulien de Jong, coördinator van Buurtgezinnen Bloemendaal.

Stichting Buurtgezinnen
Stichting Buurtgezinnen is sinds anderhalf jaar actief in de gemeente Bloemendaal. Zij ondersteunt jonge gezinnen die steun kunnen gebruiken door hen te koppelen aan een stabiel steungezin in de buurt. Op deze wijze worden ouders ontlast en hebben kinderen een fijne speelplek in de buurt.

Kunt u als gezin wel ondersteuning gebruiken of kunt u een gezin de in de buurt ondersteunen? Kijk op https://www.buurtgezinnen.nl en meldt u aan. Meer informatie? Bel of mail de coördinator van Buurtgezinnen Bloemendaal Paulien de Jong via paulien@buurtgezinnen.nl of 06 – 40078772

artikel van Bloemendaal Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *