Bosbeestjestunneltje beplanten groot succes!

Samen met vier (!) basisscholen was het 18 november vorig jaar eindelijk zo ver. Het beplanten van het Bosbeestjestunneltje in het Bloemendaalse Bos kon beginnen.

Het initiatief kwam van de Vereniging Vrienden van het Bloemendaalse Bos. Mede door het betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland waren er voldoende middelen om dit tunneltje te realiseren. De gemeente Bloemendaal zorgde voor opslag en transport van het benodigde bouwmateriaal en leverde het plantgoed.

Het tunneltje bevindt zich aan de rand van het Bloemendaalse Bos aan de Brederodelaan tegenover de Hertenkamp. Afgelopen zomer is het geraamte van het ‘bosbeestjestunneltje’ gebouwd met bouwstaalmatten die hiervoor ter plekke werden gebogen. De oudere leden van scouting De Elswoutgroep (de Rowans) hebben hierbij fantastisch geholpen.

Een aantal maanden later gingen leerlingen van vier basisscholen uit de omgeving aan de slag om elk een eigen deel van het nog kale tunneltje met heel veel Hedera te beplanten. Je kan nu al zien dat deze planten zijn aangeslagen. Straks zal het stevig uitgroeien en is het tunneltje als groene oase een veilig toevluchtsoord voor allerhande kleine kruipende en sluipende beestjes die graag in de bosrand vertoeven. En grotere dieren kunnen niet zomaar het fietspad en de weg oprennen.

Leuk om te weten is dat de scholen heel graag betrokken blijven bij het Bloemendaalse Bos. Natuurlijk zullen zij het wel en wee van het bosbeestjestunneltje blijven volgen en hun deel van het tunneltje verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *