Bloemendaal: Winterschool 2023

In de tweede week van de kerstvakantie vindt de Winterschool plaats voor Oekraïense kinderen en kinderen van statushouders en vluchtelingen. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en woonachtig in de gemeente Bloemendaal zijn welkom om mee te doen.

De ochtenden worden gevuld met interactieve taallessen. In de middag zijn er activiteiten op het gebied van o.a. sport en cultuur.

De winterschool vindt plaats op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 januari van 10:00 uur tot 15:00 uur. De locatie van de taallessen is de Muziekschool Bloemendaal aan de Korte Zijlweg 9B in Overveen. Meedoen is gratis. Vervoer vanaf Park Vogelenzang wordt verzorgd.

De Winterschool is een activiteit die Welzijn Bloemendaal i.s.m. met de Bijlesmeester en Gemeente Bloemendaal aanbiedt. Het doel van de school is te zorgen dat de kinderen tijdens de vakantieperiode bezig zijn en blijven met Nederlandse taal en geen taalachterstand oplopen. Daarnaast heeft de school als doel om de kinderen kennis te laten maken met anderen en zo hun sociale netwerk te vergroten, evenals kennis te maken met sport en cultuur in deze omgeving.

Kinderen die ouder zijn dan 12 jaar zijn welkom om mee te helpen als vrijwilliger. Zij worden gevraagd een handje te helpen met de activiteiten. Ook volwassenen zijn welkom om bij te dragen als vrijwilliger tijdens de Winterschool.

Heb of ken je kinderen die in aanmerking zou(den) komen voor de Winterschool? Wil je meer informatie? Wil je je aanmelden als vrijwilliger, of wil je jouw kind aanmelden?

Neem dan contact op met Thirsa de Wit; thirsa@welzijnbloemendaal.nl of bel 0651577552. Bij geen gehoor kunt u contact opnemen met Welzijn Bloemendaal op 023-5250366.

Bloemendaal.nieuws.nl

foto: eerder genomen foto van de zomerschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *