Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Plezier voor jong en oud

Het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, gelegen aan de Zeeweg richting Bloemendaal aan Zee, is de hoofdingang van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In en rond het bezoekerscentrum is voor jong en oud van alles te beleven. Je vindt hier een informatiebalie en winkel, een tentoonstelling en het Duincafé met een biologische menukaart en een ruim, zonnig terras. Buiten ligt onder meer een waterspeeltuin, leuk voor de kleinsten. De toegang is gratis.

Het broedseizoen is weer begonnen!

In de duinen zijn veel vogels bezig met het bouwen van hun nest. De mannetjes zingen het hoogste lied om een vrouwtje te verleiden. Het broedseizoen is weer begonnen. Het is nu extra belangrijk om op de wegen en paden te blijven. Om bezoekers hierop te attenderen, hangen gedurende het broedseizoen bij de 10 grote entrees spandoeken met daarop de tekst: Blijf jij op het pad? Dan blijf ik op mijn nest. Samen zorgen we ervoor dat het Nationaal Park een veilige broedplek is, waar de dieren ongestoord hun jongen kunnen grootbrengen

Hulp welkom bij het Bezoekerscentrum Kennemerduinen

Gezocht: balievrijwilligers en natuurgidsen voor de kinderen. Interesse? Stuur dan een mail!

Over het Bezoekerscentrum

Het Bezoekerscentrum staat voor natuureducatie en duurzaamheid. Het is duurzaam gebouwd en Breeam en Green Key gold gecertificeerd. We hebben zonnepanelen, gebruiken grijs water voor doorspoelen toiletten en er is een verantwoorde materiaalkeuze gemaakt.

Team NP Zuid-Kennemerland

Heb je vragen over de activiteiten van het bezoekerscentrum dan kan je contact opnemen met de organisatie.

Bekijk de komende activiteiten bij bezoekerscentrum Kennemerduinen: