Winterschool Bloemendaal

  • Logo_BloemendaalSamen Overveen
  • Kunst & Cultuur
ma 22 Feb
10:00 14:00

Over de activiteit

Winterschool Bloemendaal is op zoek naar jou! We zijn op zoek naar jongeren die het leuk vinden om deze kinderen te helpen met de Nederlandse taal en/of te helpen met het organiseren en uitvoeren van sportactiviteiten. Er staat een vergoeding tegenover van €25. Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken of wil je meer informatie over de winterschool? Ken je kinderen die hiervoor in aanmerking zouden komen? Neem dan contact op Nicole Honingh; nicole@welzijnbloemendaal.nl of bel 0657 937570.

Meer informatie

Als vervolg op de zomerschool organiseert Welzijn Bloemendaal in de voorjaarsvakantie een winterschool voor kinderen (11 tot en met 18 jaar) van statushouders, vluchtelingen en expats. De winterschool is geen gewone school. De school wordt i.s.m. Gemeente Bloemendaal aangeboden om ervoor te zorgen dat kinderen tijdens vakantieperiodes geen taalachterstand oplopen. Daarnaast heeft de school als doel om deze kinderen kennis te laten maken met anderen en zo hun sociale netwerk te vergroten. In de ochtenduren wordt les gegeven in Nederlands en maatschappijleer. In de middaguren vinden culturele en sportieve activiteiten plaats. De winterschool wordt gratis aangeboden en is bedoeld voor kinderen die woonachtig zijn in Heemstede en gemeente Bloemendaal (Bennebroek, Vogelenzang, Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen). Juist in deze tijd is het voor deze kinderen van extra belang om op 1.5m afstand lessen te blijven volgen. De winterschool vindt vooralsnog plaats in de voorjaarsvakantie van 10:00 uur tot 14:00 uur op maandag 22 februari en woensdag 24 februari. Indien de mogelijkheid er is, zal er een vervolg zijn van de winterschool in de meivakantie.

Waarmee jij de organisatie kan helpen!

Je helpt mee met spelenderwijs en dynamisch les geven in Nederlandse taal en Maatschappijleer. En als begeleider ga je mee met de activiteiten. Uiteraard kun je zelf ook meedoen met de activiteiten.

Nicole Honingh

Welzijn Bloemendaal

Bloemendaalseweg 125, 2061CH Bloemendaal

Neem contact op met de organisatie

Wil jij je aanmelden als deelnemer, vrijwilliger of zoek je contact met de organisatie? Gebruik dan onderstaand formulier.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt met subsidie van BloemendaalSamen

Voor deze activiteit is subsidie verleend door BloemendaalSamen. Wil jij ook een project realiseren? Vul dan het subsidie-formulier in en krijg binnen enkele weken antwoord.

Vraag hier subsidie aan

Activiteit onder de aandacht

Speel jij mee in de Schat van Brederode?

12 juli 2021

In de eerste week van de zomervakantie organiseert Welzijn Bloemendaal een echte...

Meer info