Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Naar een meer SAMEN. Lezing door Lieuwe Koopmans

  • Logo_BloemendaalSamen Bloemendaal
  • Lezing & Discussie
zo 14 mei
10:30 12:00

Over de activiteit

In de wereld van vandaag draait het steeds meer om succes en je vermogen om jezelf te ontwikkelen. Autonomie is het sleutelwoord. Er verschijnen steeds meer barstjes en scheurtjes in dit uitgangspunt. Veel mensen, ook jongeren, hebben last van burn-outverschijnselen. Het tempo van het leven is voor velen te hoog. De eisen van succes zijn te ver opgeschroefd. Het wordt dan ook tijd om de balans te herstellen en weer oog te ontwikkelen voor de kwetsbaarheid van mensen. Wanneer we weer met die blik naar elkaar kunnen kijken, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor ontmoeting. Kwetsbare mensen hebben elkaar nodig. Ze hebben er belang bij deel uit te maken van een gemeenschap en daaraan bij te dragen. Immers zonder elkaar redden wij het niet.
Aan de hand van denkers als Levinas, Frankl, Buber en Sacks onderzoeken we deze ochtend het thema kwetsbaarheid. Daarnaast biedt de Transactionele Analyse, een stroming in de humanistische psychologie, handvatten om hier praktische invulling aan te geven. Tot slot werpt het gesprek wat wij met elkaar voeren ongetwijfeld ook nieuw licht op dit thema.

Meer informatie

Lieuwe Koopmans (1962) heeft in Haarlem een praktijk voor coaching, counseling en supervisie. Daarnaast is hij verbonden aan een aantal opleidingsinstituten, zoals de TA-academie en het coachcollege de Baak. Lieuwe publiceert regelmatig in vaktijdschriften over thema’s op het grensvlak van psychologie, filosofie, theologie en neurologie. Daarnaast is hij auteur van een tweetal boeken; ‘Dit ben ik!’ en ‘Dit zijn wij!’. Het eerste boek verscheen ook in een Engelse, Russische en Bulgaarse vertaling. Op dit moment is een derde boek in voorbereiding rondom de vraag van Martin Buber: ‘Wie wil je zijn in jouw wereld?’.

Lieuwe is getrouwd en is de vader van twee volwassen dochters. Hij woont in het centrum van Haarlem.

 

Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Richtbedrag € 8 ter dekking van de kosten.

Website activiteit

Meer informatie op de website
Marleen Wijdeveld
06-22777645 marleen.wijdeveld@hetnet.nl

De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur

Potgieterweg 4, 2021 CT Bloemendaal

Activiteit onder de aandacht

Festival Klaterklanken

17 juli 2022

Zaterdag 15 en zondag 16 juli staat het Landgoed Elswout weer geheel in het teke...

Meer info