Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Overlastspreekuur bij gemeente Bloemendaal

  • Logo_BloemendaalSamen Overveen
  • Gezelschap
wo 17 mei
10:00 11:00

Over de activiteit

Iedere derde woensdag van de maand is er bij gemeente Bloemendaal een overlastspreekuur. Gemeente Bloemendaal, MeerWaarde Welzijn en Brederode Wonen denken tijdens dit spreekuur graag met inwoners mee om burenoverlast te voorkomen of aan te pakken. Het volgende spreekuur is op woensdag 18 januari 2023 van 10.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis van Bloemendaal.

Geluidsoverlast zorgt voor het grootste deel van de overlastmeldingen. Veel woningen zijn gehorig. Geluidsoverlast kan dan heel vervelend zijn. Als buren dit niet goed met elkaar bespreken kan de overlast zich opbouwen. Er kan meer begrip voor elkaar ontstaan door onder begeleiding van twee neutrale bemiddelaars met elkaar in gesprek te gaan. Buurtbemiddeling biedt deze mogelijkheid en zet zich in om de situatie te verbeteren.

Peter Wortel van MeerWaarde Welzijn: “Onlangs hadden we een gezin als melder. Zij hadden overlast van de bovenbuurman, die erg veel bonkte, waardoor zij al vroeg in de ochtend wakker werden. Er was al meerdere keren contact met elkaar gezocht, maar de bovenbuurman weigerde volgens de melder om mee te werken. De bemiddelaars hebben met beide buren een intakegesprek gehouden. De bovenbuurman bleek slechthorend te zijn en draagt speciaal schoeisel. Hoewel bemiddelaars eigenlijk geen oplossingen aandragen, werd de suggestie gedaan om eens pantoffels te proberen. Dat wilde de bovenbuurman wel proberen. Tijdens het bemiddelingsgesprek, dat later plaatsvond, bleek dat de overlast opgelost was. En de buren bleken het na kennismaking eigenlijk ook best goed met elkaar te kunnen vinden.”

Elke derde woensdag van de maand tussen 10.00 en 11.00 uur is het overlastspreekuur in het gemeentehuis. Er is geen afspraak nodig.

Gemeente Bloemendaal
Bloemendaalseweg 158, 2051GJ Overveen

Neem contact op met de organisatie

Wil jij je aanmelden als deelnemer, vrijwilliger of zoek je contact met de organisatie? Gebruik dan onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.

Activiteit onder de aandacht

Festival Klaterklanken

17 juli 2022

Zaterdag 15 en zondag 16 juli staat het Landgoed Elswout weer geheel in het teke...

Meer info