Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Muzenforum concert violiste Tosca Opdam

  • Logo_BloemendaalSamen Bloemendaal
  • Kunst & Cultuur
zo 25 Sep
11:00

Over de activiteit

De Nederlandse violiste Tosca Opdam heeft zich al op jonge leeftijd bewezen met belangwekkende prijzen in competities. Hoewel ze nog steeds tot de jonge nieuwe generatie behoort is haar spel en repertoirekeuze volwassen. Samen met celliste Pamela Smits en pianist Daniël Kramer speelt ze werken van Camille Saint-Saëns, Claude Debussy en Maurice Ravel. Het programma heeft de titel ‘Franse Revolutie’ meegekregen omdat het gaat om componisten die nieuwe klankwerelden creëerden.

Meer informatie

Tosca Opdam
Al op elfjarige leeftijd soleerde violiste Tosca Opdam voor het eerst met een orkest. Na haar conservatoriumopleiding in haar geboortestad Amsterdam besloot ze om haar studie in New York voort te zetten. Zij vestigde aller aandacht op zich toen zij in 2011 het Oskar Back Concours won. ‘Een overrompelende muzikale persoonlijkheid’ noemde de Volkskrant haar bij die gelegenheid. Sindsdien heeft Tosca Opdam wereldwijd haar viool laten horen. Zo trad ze op in het Amsterdamse Concertgebouw, De Doelen in Rotterdam en Carnegie Hall in New York. Tosca Opdam staat bekend om haar creatieve en vaak multidisciplinaire programmering. Zo gaf ze een voordrachtrecital in het Van Gogh Museum en in het Lincoln Center in New York bracht ze een programma samen met het New York City Ballet.

Pamela Smits
De in Canada geboren Nederlandse celliste Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid. Naast haar solocarrière is zij een groot liefhebber van kamermuziek. In kamermuziekverband heeft zij in verschillende formaties opgetreden. Ze deelde daarbij het podium met musici uit Amerika, Azië en Europa.  Haar uitgebreide repertoire is een weerspiegeling van haar brede muzikale interesses en omvat composities uit alle stijlperiodes. Pamela werkt graag in interdisciplinair verband waarbij ze concerten geeft in combinatie met een literaire voordracht of tentoonstelling. Ook het lesgeven heeft haar bijzondere interesse.

Daniël Kramer
Daniël Kramer geniet bekendheid als veelzijdig en bevlogen pianist. Hij trad op als solist met het Residentie-orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Jeugdorkest. Daniel was vele malen te horen op radio en tv. Als kamermusicus werkt hij samen met inspirerende collega’s als Janine Jansen, Nobuko Imai, Liza Ferschtman, Quirine Viersen en Charles Neidich. Zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij docent Håkon Austbø, die hem jarenlang inspireerde en uitdaagde. Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij o.a. in de prijzen op het Prinses Christina Concours ’94 (nationale 1e prijs) en het concours Olivier Messiaen in Parijs ’07. Daniel is ook werkzaam als repetitor.

Website activiteit

Meer informatie op de website
Stichting Muzenforum Bloemendaal

Muzenforum

Bloemendaalseweg 158, 2051GJ Bloemendaal

Neem contact op met de organisatie

Wil jij je aanmelden als deelnemer, vrijwilliger of zoek je contact met de organisatie? Gebruik dan onderstaand formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.

Activiteit onder de aandacht

Dicht bij Vermeer

26 september 2023

De documentaire ‘Dicht bij Vermeer’ volgt Gregor Weber, wereldwijd v...

Meer info