Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Lezing: Leven en werk van Nicolaus Copernicus

  • Logo_BloemendaalSamen Bloemendaal
  • Lezing & Discussie
do 16 Nov
20:00 22:00

Over de activiteit

In het jaar van het 50-jarig jubileum van Sterrenwacht Copernicus mag een lezing over onze naamgever uiteraard niet ontbreken. Prof. Dr. Walter van Rensbergen maakt voor ons de reis uit Brussel om over hem te komen vertellen!

Nicolaus Copernicus was een wetenschapper die zich door niets of niemand van zijn stuk liet brengen. Na het vroege overlijden zijn vader werd hij opgevoed door zijn oom, bisschop Lucas Watzenrode. Zij hadden een prima verstandhouding. Lucas dacht dat zijn neefje hem zou opvolgen als bisschop en stuurde hem daarom meermaals naar Italië om gekneed te worden tot katholiek geestelijke. Na elke reis keerde Nicolaus echter terug met hele andere vaardigheden. Hij werd sterrenkundige en deed waarnemingen voor zijn baanbrekende ideeën over de heliocentrische structuur van het zonnestelsel (waarin de aarde om de zon draait in plaats van omgekeerd). Omdat sterrenkunde hem geen inkomen bezorgde werd hij daarnaast ook arts.

Over de spreker:

Prof. Dr. Walter van Rensbergen behaalde het licentiaat (master) aan de VU-Brussel. Daar was Kees de Jager zijn professor sterrenkunde. Hij werd doctor in de wiskunde en de natuurwetenschapper aan de RU-Utrecht. Zijn onderzoek ligt in de evolutie van dubbelsterren. Om een vrij hoofd te houden was hij ook een hardloper en behaalde hij meerdere Belgische titels en records.

Meer informatie

Praktische Informatie

  • Datum: 16 november 2023

  • Locatie: Zocherlounge, Zocherlaan 1, Bloemendaal

  • Aanvang: 20:00 uur

  • Toegangsprijs voor de lezing is €6,-. Donateurs betalen €4,- met hun kortingscode

  • Aanmelden is verplicht via onderstaande link

Website activiteit

Meer informatie op de website
Team Copernicus

Sterrenwacht Copernicus

Zocherlaan 1, 2061 DK Bloemendaal

Activiteit onder de aandacht

Licht Festival Caprera

Van 20 februari tot en met 3 maart verandert Caprera in een magische wereld van ...

Meer info