Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Het liefdesverhaal van Clara en Robert Schumann

  • Logo_BloemendaalSamen Overveen
  • Muziek & Dans
zo 15 Jan
11:00 13:00

Over de activiteit

Op zondag 15 januari treedt het Myrthen Pianokwintet op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Het kwintet speelt muziek van Clara en Robert Schumann. De muziek wordt afgewisseld met voorlezingen door verteller Huib Ramaer.

 ‘Dubbelportret’ is een vertelconcert over het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann. Clara trouwde in 1840 met componist Robert Schumann die piano studeerde bij haar vader, de bekende pedagoog Friedrich Wieck. Al op haar negende trad Clara op en vanaf haar dertiende maakte ze lange concertreizen. Ze was een geweldige pianiste, een verdienstelijke componiste en een absolute ster in het muziekleven van die tijd. Haar zwaarbevochten huwelijk met Robert Schumann was liefdevol en poëtisch, maar kende ook veel problemen. Het huwelijk eindigde met de vroegtijdige dood van Robert in 1856. Clara bleef achter met acht kinderen. Ze stopte met componeren, maar bleef haar hele leven optreden en lesgeven.

Het Myrthen Pianokwintet bestaat uit Yukiko Hasegawa (piano), Kilian van Rooij (viool), Momoko Noguchi (viool), Martin Moriarty (altviool) en Anastasia Feruleva (cello). Zij zijn stuk voor stuk gerenommeerde musici die ook als solist optreden. Het kwintet speelt Pianoconcert in a mineur, op. 7 van Clara Schumann-Wieck en het Pianokwintet in es majeur, op. 44 van Robert Schumann.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal als het concert niet is uitverkocht (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Website activiteit

Meer informatie op de website
Sjaak Dekkers

Muzenforum

Bloemendaalseweg 158, 2051GJ Overveen

Activiteit onder de aandacht

Zondaggesprek in de Dorpskerk

23 april 2023

De Arkgemeenschap in Bloemendaal organiseert: het Zondag gesprek een serie van d...

Meer info