Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Hawijch Elders, violiste van de hoogste categorie

  • Logo_BloemendaalSamen Overveen
  • Muziek & Dans
zo 26 Mar
11:00 12:45

Over de activiteit

Op zondag 26 maart om 11.00 uur treedt de jonge violiste Hawijch Elders op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze wordt begeleid door pianist Sander Sittigs. Op het programma staan werken van Beethoven, Sibelius, Paganini, Regter en Brahms. 

Hawijch Elders is een Nederlandse veelbelovende violiste. Ze studeerde bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar Bachelor en Master of Music afrondde met de hoogste lof. Hawijch begon op zesjarige leeftijd met vioollessen bij Mea Fontijn, en kreeg tot 2016 viool- en kamermuzieklessen van Benzion Shamir. Hawijch heeft vele prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. Recent heeft Hawijch de 1e Prijs op de Leonid Kogan International Competition for Young Violinists 2021 ontvangen. Ook heeft ze in 2018 het Nederlandse Nationale Vioolconcours ‘Oskar Back’ gewonnen.  Eerder won zij prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Nederlandse Vioolconcours-Iordens en de Classic Young Masters Award. Het Kersjes Fonds heeft haar in 2019 de Kersjes Vioolbeurs  toegekend. ‘Hawijch is een natuurlijk viooltalent. Haar soepele spel en intense muzikaliteit maken haar tot een jonge, veelbelovende violiste van de hoogste categorie’. Aldus het juryrapport van De Kersjes Vioolbeurs.

Sander Sittig is een veelzijdig pianist. Hij heeft solorecitals gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en op talrijke andere podia in binnen- en buitenland. Hij heeft als solist opgetreden bij orkesten in Nederland, Spanje en de Tsjechische Republiek. Bovenal geniet hij een grote reputatie als kamermuziekspeler. Sander Sittig maakte CD’s als solist (werken van Mozart) en kamermuziekspeler en trad veelvuldig op voor radio en televisie. Hij is als docent kamermuziek en pianobegeleiding verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

Meer informatie

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal als het concert (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten.  Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.

Website activiteit

Meer informatie op de website
Sjaak Dekkers

Muzenforum

Bloemendaalseweg 158, 2051GJ Overveen

Activiteit onder de aandacht

Licht Festival Caprera

Van 20 februari tot en met 3 maart verandert Caprera in een magische wereld van ...

Meer info