Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Excursie naar de Oesterzwammerij

  • Logo_BloemendaalSamen Bloemendaal
  • Uitstapje
za 18 mei
10:00 11:30

Over de activiteit

Ontdek hoe oesterzwammen worden gekweekt!
In een voormalig klooster aan de Dennenweg in Bloemendaal hebben Erik Boele en Michiel de Ruiter een oesterzwamkwekerij. Elke ochtend verzamelen ze bij horecagelegenheden, bedrijven en de gemeente Bloemendaal de koffieprut waar ze hun oesterzwammen op telen.
Erik en Michiel vertellen je alles over de circulaire economie, van afval naar grondstof, het belang van plantaardige vleesvervangers en hoe ze erin geslaagd zijn superlekkere bitterballen en kroketten van oesterzwammen te maken, bij de lokale horeca bekend en populair als Haarlemse Parels.

Elke eerste zaterdag van de maand vind je Erik en Michiel met hun producten  op de biologische markt in de Haarlemmer Kweektuin, waar ze ook kweekkits verkopen.

De excursie begint met koffie of thee en eindigt natuurlijk met een bitterbal van oesterzwammen. Die zijn er overigens ook te koop, net als de kroketjes en andere producten.

Meer informatie

Meld je vóór 10 mei aan bij Yvonne Hassing via yhassing@gmail.com of 023-527 7394.
De kosten bedragen € 15,-
Je deelname is pas definitief als de betaling is ontvangen op rekening NL86 INGB 000 0475 809 t.n.v. Groei & Bloei Zuid-Kennemerland, onder vermelding ‘oesterzwamexcursie’.

Yvonne Hassing
023 527 7394 yhassing@gmail.com

Groei & Bloei Zuid-Kennemerland

Dennenweg 4, 2061 HX Bloemendaal

Activiteit onder de aandacht

Licht Festival Caprera

Van 20 februari tot en met 3 maart verandert Caprera in een magische wereld van ...

Meer info