Let op, deze activiteit heeft al plaats gevonden. Bekijk hier alle aankomende activiteiten.

Benoeming van de eerste kinderburgemeester

  • Logo_BloemendaalSamen Overveen
  • Gezelschap
do 02 Feb
20:00

Over de activiteit

Op 18 januari 2022 is de eerste kinderburgemeester van gemeente Bloemendaal verkozen. De leerling uit groep 7 kreeg tijdens de verkiezing kinderburgemeester de meeste stemmen van de andere kandidaten. Op 2 februari 2023 volgt de beëdiging van de kinderburgemeester tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis. U bent van harte welkom bij dit moment aanwezig te zijn.

Elke basisschool in de gemeente Bloemendaal kon 1 kandidaat uit groep 7 aanmelden voor de verkiezing kinderburgemeester. Op woensdag 18 januari 2023 kwamen alle kandidaten samen in het gemeentehuis. Zij kregen de kans om zich voor de rest te presenteren. Wie zijn ze? Wat vinden ze belangrijk? En hoe willen zij de gemeente nóg leuker maken? Daarna was het tijd om te stemmen. Een kandidaat kreeg de meeste stemmen en werd daarmee verkozen tot de eerste kinderburgemeester van gemeente Bloemendaal.

Op donderdagavond 2 februari om 20.00 uur wordt de gekozen kinderburgemeester officieel benoemd tijdens de raadsvergadering.

Rol kinderburgermeester

Gemeente Bloemendaal wil graag weten wat kinderen bezighoudt en hoe de gemeente nóg leuker wordt voor kinderen. De kinderburgemeester is de stem voor alle kinderen in de gemeente Bloemendaal. Kinderen kunnen bij de kinderburgemeester terecht met ideeën voor de gemeente. De kinderburgemeester vraagt aandacht voor onderwerpen die kinderen belangrijk vinden zoals pesten, klimaat en bewegen.

Gemeente Bloemendaal
Bloemendaalseweg 158, 2051GJ Overveen

Activiteit onder de aandacht

‘Tegel eruit, plant erin’

08 oktober 2022

Lever op zaterdag 8 oktober uw tegels en zand in én ontvang gratis planten en c...

Meer info