Bennebroek
Overveen

Vereniging DuurzaamOverveen

Initiatiefnemer
Onderwerpen
DuurzaamheidNatuurMilieuVeiligheidWonen
Doelgroepen
JongerenVolwassenenSeniorenMensen met een beperkingOverige doelgroepen
Samenvatting

Vereniging DuurzaamOverveen is een groeiend netwerk van bewoners die zich willen inzetten voor het verduurzamen van ons mooie dorp. We hopen dat steeds meer Overveners mee gaan doen, lid worden van de vereniging en met ideeën komen.

Ons motto: samen bereiken we meer en leren we elkaar (beter) kennen. Dat geeft energie en inspiratie voor nieuwe ideeën en activiteiten.

DuurzaamOverveen staat nog in de kinderschoenen, we willen ons netwerk graag uitbreiden met enthousiaste, actieve Overveners.Omdat we samen meer bereiken.

Doe en denk ook mee aan een duurzamer Overveen en meld je aan via duurzaamoverveen@live.nl

www.duurzaamoverveen.nl

Beschrijving

Het begon allemaal aan de keukentafel van Carlinde Adriaanse (stadssociologe). Zij vroeg buurtgenoten naar hun ideeën over activiteiten die bijdragen aan de duurzaamheid van Overveen. Ook organiseerde zij een online enquête om te onderzoeken waar Overveners concreet behoefte aan hebben. “Twee thema’s kwamen daarin steeds terug: energiezuinig wonen en sociale samenhang (zorg voor elkaar).” Carlinde richtte de vereniging Duurzaam Overveen op en heeft meerdere bewonersbijeenkomsten georganiseerd. Ze hoopt dat haar initiatief wordt opgepakt door zoveel mogelijk mede-Overveners.

DuurzaamOverveen is een Overveens initiatief maar de diensten (Repaircafés, colectieve inkoopacties, kledingruilbeurs) en projecten staan open voor deelnemers uit de andere dorpen van Bloemendaal en daarbuiten.

Alle data waarop het initiatief plaatsvindt

Nieuwe Leden die zich ook willen inzetten voor het verduurzamen
Waarmee mensen kunnen helpen

 

Nieuwe leden: Vind je het leuk om buurtgenoten te leren kennen en mee te denken over manieren om ons dorp te verduurzamen?

Heb je specialistische kennis op het gebied van duurzaamheid?

Word dan lid voor slechts € 10,- /jaar (meer mag natuurlijk ook)

Stuur een e-mail naar duurzaamoverveen@live.nl

 Afhankelijk van wat we als Overveners willen, kunnen we ook activiteiten ontwikkelen op het vlak van voedsel, hergebruik en gedeeld gebruik. Ook kunnen we denken aan sociale projecten in de sfeer van informele (ouderen)zorg. Natuurlijk zoeken we daarbij zoveel mogelijk aansluiting bij bestaande projecten, zoals het Landje van de Boer, winkeliersvereniging Overveen, ouderenbezoekproject St. Jacob enz.

Samen bereiken we meer!

Locatie
Afbeeldingen/video

logo DuurzaamOverveen

logo DuurzaamOverveen

landschap Overveen

landschap Overveen
Deelnemers

Nog geen deelnemers aan dit initiatief.

Reacties
20juni2015
Via vereniging Duurzaam Overveen hebben wij ons energie- en sluipverbruik van electriciteit laten meten. Een volledige speurtocht naar alle stekkers, lampen en apparaten en de hoeveelheid energie die ze verbruiken.
En ongemerkt ook verbruiken terwijl ze niet aanstaan!
En of we ze uberhaubt nog blijven gebruiken of beter kunnen vervangen.
Met de ontvangen rapportage en tips gaan wij naar verwachting besparen op ons electriciteitsverbruik.
Het geeft ons goed inzicht hoe we ons electriciteitsverbruik redelijk eenvoudig kunnen verminderen. Stukje bewustwording ook. Hoe gemakzuchtig we soms zijn en wat dat dan kost!
Waren ook bezig met zonnepanelen, maar dat gaat niet werken met ons dak en de ligging t.o.v. de zon.

Jouw reactie

Geef hieronder je reactie op dit initiatief.

Jouw deelname

Om aan een initiatief deel te kunnen nemen, moet je eenmalig zijn geregistreerd. Je kunt je hier registreren.

Ben je al geregistreerd, dan kun je hier inloggen.

Deel dit initiatief