Tips

• Datum invoeren: Als je niets doet wordt automatisch de dag van aanmelden getoond. Voer wel altijd de einddatum in, want anders is de volgende dag het initiatief niet meer zichtbaar. Bij een langlopend initiatief kun je op dit moment tot uiterlijk 31-12-2017 invoeren.

• De initiatieven staan altijd in volgorde van aanmelden: Heb je een initiatief op een specifieke datum, dan komt deze niet in chronologische volgorde op de website als je de aanmelddatum aanpast in deze specifieke datum. Het beste is toch de specifieke datum in te voeren want die ligt altijd in de toekomst en springt daarom meer in het oog! Als je ervoor kiest de aanmelddatum te laten staan, vermeld dan de specifieke datum in de naam van het initiatief en/of in de eerste regel van de samenvatting.

• Adres toevoegen: Vul straatnaam en woonplaats in én klik op ‘bereken coördinaten’ om het initiatief op de kaart zichtbaar te maken. Anders komt je initiatief ‘in de Noordzee’ te liggen. Het adres zelf komt niet automatisch in de tekst. Je kunt de locatie bij de te geven beschrijving erbij vermelden als dat van belang is voor het initiatief.

• Initiatief bewerken?
Bij het voor de 1e keer plaatsen van het initiatief vind je bij het betreffende tekstblok de invulinstructie. Dan is het nog ‘platte tekst’ zonder opmaak. Nadat het initiatief is bevestigd (OK knop) kun je op de homepage van het initiatief via het icoontje naast de titel van het initiatief kiezen voor wijzigen en foto toevoegen. Via wijzigen kun je de tekst niet alleen ‘opmaken’ maar ook aanpassen en updaten.

• Toevoegen link website:
Populair is natuurlijk de eigen website toevoegen. Selecteer de tekst en klik vervolgens op het teken hyperlink toevoegen/bewerken (gekantelde 8). Er verschijnt dan een blok waarin de url: http://.............. getypt kan worden. Kies in dit blok bij doel voor nieuw venster, dan opent de link zich in een nieuwe tab.