STG ZOEKT FLEXVRIJWILLIGERS

6 september 2018

 

STG zoekt jou!

Flexvrijwilligers voor onze activiteitenmiddagen

Wat doet STG?
STG Vrijwilligershulp en Mantelzorg ondersteunt mensen met een beperking en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Met de hulp van betrokken vrijwilligers kunnen mensen langer thuis blijven wonen en deelnemen in de maatschappij.
STG ontlast ouders in de zorg voor hun kind. We bieden onder meer thuishulp, maatjescontact, gastgezinnen en bijeenkomsten voor broers en zusjes. Ook brengen we ouders bij elkaar in ondersteuningsgroepen.
STG is werkzaam in Midden- en Zuid Kennemerland.

 

 

Wat doe je als flexvrijwilliger?

Samen met andere enthousiaste vrijwilligers die zich hebben aangemeld en in overleg met een vrijwilligerscoördinator zal je een belangrijke plek hebben in het plannen, organiseren en uitvoeren van gezellige middagen voor Brusjes (6-12 jaar) en Jonge mantelzorgers (12+). Voorbeelden van activiteiten zijn filmmiddagen, kookworkshops of sport en spelmiddagen. Creatief denken wordt altijd gewaardeerd en eigen initiatief en input zijn zeer welkom!

STG probeert ieder jaar 8 tot 10 activiteitenmiddagen te organiseren. Als flexvrijwilliger kun je aangeven bij welke activiteiten je aanwezig wil zijn. Samen met andere vrijwilligers en de coördinator zorg je voor een onvergetelijke dag!

 

Wat heeft STG je te bieden?

Naast een flinke portie dankbaarheid, ook namens de kinderen, uiteraard een gezellige middag. Via e-mail, telefonisch contact en persoonlijk contact is er overdracht en begeleiding met de vrijwilligerscoördinator.
Verder biedt STG haar vrijwilligers een vrijwilligersvergoeding. Deze bedraagt €2 per uur met een maximum van €7 euro per dag.

Ook mogen vrijwilligers van STG deelnemen aan scholingen welke georganiseerd worden vanuit STG en SIG.
Dit alles is natuurlijk ook leuk voor op je CV!

Is je interesse gewekt? Of wil je graag meer weten? Neem dan even contact met ons op via stg@thuiszorg-gehandicapten.nl! Wij zijn ook op maandag (verder wisselend in de week) telefonisch bereikbaar op 06-22707400. Hopelijk tot snel!