Initiatieven - Overveen

Natuurvrijwilliger voor Scholenpad 2017-2018

25 september 2018

De tuin ontvangt 4x per jaar circa 1000 leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in deze regio. Zij krijgen een educatief programma, in het ritme van het seizoen. Zo ervaren deze leergierige kinderen in één schooljaar een Herfstpad, Winterpad, Lentepad en Zomerpad in de tuin. De stijl van onderwijs is naar het idee van Jac. P. Thijsse, die zelf onderwijzer was en veel naar buiten ging.

Er is regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die deze leerlingengroepjes willen begeleiden. Je wordt goed ingewerkt en kan jezelf inroosteren naar tijd en datum die jouzelf schikt. En je doet het met anderen samen.

Interesse? Kijk Op:
http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

http://www.thijsseshof.nl/actueel/agenda/scholen-project-thijsses-hof/view/2015-09-25

Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers

25 september 2018

De Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers, m.n. voor in het weekend, die willen helpen met kaartverkoop, wat horeca, evenementen en het geven van informatie aan de bezoekers van de Ruïne van Brederode.

Ondersteuning voor de Heemtuin Thijsse’s Hof

26 september 2018

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het onderstaand bomenplaatje ziet u dat we 5 'boomgroepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken. In dit initiatief leest u over de ondersteuning. 

Wilt u bijdragen aan Ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals denkwerk of 'hands on' e.d. . Bijv. juridisch advies of juist koffiediensten bij evenementen e.d. Het vraagt overleg met initiatiefnemer waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.

http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

Het Rondje van...

26 september 2018

Het Rondje van… Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden. Elke laatste woensdag van de maand (10.00 - 12.00 uur) organiseren Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg Het Rondje van... Dé ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig

Tekenen en aquarelleren (voor beginners en gevorderden) - Welzijn Bloemendaal

26 september 2018

Het leren zien is een belangrijk thema tijdens deze cursus. U zult ontdekken dat u veel plezier kunt beleven aan het schilderen en tekenen en u daarin verder kunt ontwikkelen. We gaan in op de kleurenleer, het perspectief en de schaduwwerking. Tevens verdiepen we ons in diverse kunststromingen, zoals het impressionisme en de Japanse techniek sumi-e. Het maakt niet uit of u een beginner of een gevorderde bent, iedereen is van harte welkom!

Schilderachtig Bloemendaal

26 september 2018

In Museum Haarlem is nog t/m 7 januari 2019 een expositie te zien over de levensloop en kunst van de 'Nestor der Bloemendaalse schilder Simon de Heer. Het geeft een prachtig tijdsbeeld van Bloemendaal en haar bewoners vanaf het eerste kwart van de vorige eeuw.

Vervoer op Maat

27 september 2018
Deze voorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende inwoners van Bloemendaal van 55 jaar en ouder die niet in staat zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar bestemmingen zoals: activiteiten in de gemeente Bloemendaal, tandarts, kapper, pedicure, huisarts, boodschappen doen, ziekenhuis etc.
Het vervoersgebied wordt begrenst door de gemeentegrenzen van Bloemendaal, Heemstede en Haarlem inclusief de ziekenhuizen in de regio Kennemerland.

Lezingcyclus MEI 1940 (8 lezingen) door Wim van Hooff

27 september 2018

Wim van Hooff onderzocht of mei 1940 anno 2018 nog iets nieuws kan opleveren? Zonder op de feiten vooruit te lopen kan die vraag met "ja" beantwoord worden. Tijdens zijn voorbereiding bleek tijdens het lezen van (actueel) bronmateriaal, dat het bestaande beeld over die tijd kantelt. Nieuwe feiten werpen een ander licht op zaken. Tijdens de lezingen wordt stap voor stap besproken hoe de Nederlandse staat zich in de jaren 30 voorbereidde op een mogelijke oorlog en hoe de plannen zich in mei 1940 naar de praktijk vertaalden. Zonder te veel nieuws op voorhand weg te geven: in februari 1940 werd de opperbevelhebber vervangen en in april 1940 zetten de Duitsers al een aanzienlijk aantal luchtlandingstroepen in (versus de 'verrassende 'aanval op Den Haag/Rotterdam).Locatie: Welzijn Bloemendaal Lezingcvyclus - donderdag middag van 14.00-16.00 uur Kosten Euro 50,- (voor 8 lezingen). Data: 27 september, 11, 18, 15 oktober, 8, 15, 22, 29 november 2018

Repair Cafe Overveen

29 september 2018

Weggooien? Niet dus!

Bijna elk kapot apparaat kan worden gemaakt. Dat is het idee achter het Repair Café. In Overveen wordt er elke 6 weken een Repair Café gehouden.

Van 13.00 tot 16.00 uur.

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per maand in de Kennemerduinen

29 september 2018

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wekelijkse natuurwandelingen in de Kennemerduinen op de zaterdagen om 10.00. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod mensen te bereiken die meer of weer willen gaan bewegen, de natuur en het groen in de stad willen leren kennen en in de wandelgroep contacten willen leggen. Op dit moment wandelt de gezellige groep reeds enkele jaren met veel plezier. 

Extra vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom.

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

30 september 2018

Het zomernummer 2018 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Radio Bloemendaal zoekt vrijwilliger financieel beleid

30 september 2018

Wij zijn op zoek naar een nieuwe vrijwillige medewerker (V / M) met een goed financieel beleidsmatig inzicht:  die onderdeel wil uitmaken van de RadioRaad het beleidsorgaan van RB. Zij komen ca. 6 keer per jaar bijeen;  die toezicht houdt op de financiële administratie (die m.b.v. Twinfield gevoerd wordt op het Kerkelijk Bureau) en die de betalingsopdrachten fiatteert;  die zorgt voor de totstandkoming van de begroting en de jaarrekening;  die graag wil meedenken over de uitbreiding van onze radio via internet en hoe wij in de toekomst financieel gezond blijven;  die graag deel wil uitmaken van een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Is je belangstelling gewekt,neem dan contact op via email: bureau@radiobloemendaal.nl

Voorkom Burenoverlast tijdens de zomermaanden!

30 september 2018

Voorkom burenoverlast tijdens de zomermaanden!

Tips van Buurtbemiddeling Bloemendaal

Lustrum Kennemer Lyceum

30 september 2018

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Rolstoelhockey: Nieuwe spelers welkom!

30 september 2018
We zijn bij Kennemer Keien in Overveen dringend op zoek naar nieuwe spelers. Zowel voor de Handbewogen teams als voor de Elektrische bewogen teams. Zou jij het leuk vinden om lid te worden of ken jij iemand die het leuk zou vinden om mee te doen met rolstoelhockey?
Kijk voor meer info op www.kennemerkeien.nl

Kinderrondleiding met Aagje de Vertelster

30 september 2018

Ga met Aagje mee voor een rondleiding door de Ruïne van Brederode en hoor de verhalen over het kasteel, de ridders en jonkvrouwen die er ooit rondliepen en waarom het een ruïne is geworden.

Rondleiding Ruïne van Brederode

30 september 2018

Ga met een van onze gidsen mee voor een rondleiding op en rond de Ruïne van Brederode en hoor de verhalen over het kasteel, de mensen die er woonden, de machtige heren Van Brederode en hoe het kasteel een ruïne werd.

DAG VAN DE OUDEREN - MAANDAG 1 OKTOBER 2018

1 oktober 2018
DAG VAN DE OUDEREN In het Dorpshuis te Vogelenzang
Welzijn Bloemendaal in samenwerking met de ÁNBO, KBO, PKN Bloemendaal, en de Zonnebloem
MAANDAG 1 OKTOBER 2018
Van 14.00 tot 17.00 uur (inloop v.a. 13.30u)

Mini musical “als de Wester kon spreken”
door Living History Kennemerland
liedjes met een verhaallijn uit de oude doos
(Productie Fred Rosenhart).

Inschrijven vóór 10 september 2018
Tel. 023-5250366/023-5845300
info@welzijnbloemendaal.nl
Gratis Entree

Autobiografisch schrijven - Welzijn Bloemendaal

2 oktober 2018
In deze cursus wordt geschreven over leuke herinneringen uit ons leven: de tijd van kind, jongere, puber en jong volwassene. Het doen en ervaren hiervan is heel leuk en inspirerend. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven, iedereen is welkom dus laat je verrassen!
De cursus omvat 4 lessen om de 2 weken op dinsdagochtend van 10.00-12.15 uur, kosten € 40,-.
Aanmelden kan bij Welzijn Bloemendaal op tel: 023-5845300 of www.welzijnbloemendaal.nl

Fiore Kunst Kring Bloemendaal in Pop-Up Galerie

4 oktober 2018
551 m2 KUNST

NU TE ZIEN T/M 31 DECEMBER 2018 IN BLOEMENDAAL
Open van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

MAAR LIEFST 14 KUNSTENAARS LID VAN KUNST KRING BLOEMENDAAL FIORE EXPOSEREN SAMEN MET DIVERSE GASTEXPOSANTEN

ELKE MAAND WISSELEND WERK

BRONZEN BEELDEN, SCHILDERIJEN, TEKENINGEN, KERAMIEK, INSTALLATIES

Uilenworkshop voor kinderen

6 oktober 2018

Een leuke leerzame workshop voor kinderen, waarbij ze onder begeleiding van een valkenier in direct contact komen met uilen.

11 strandentocht vanaf Bloemendaal

6 oktober 2018
Vrijwilligers en deelnemers kunnen zich aanmelden.

HET DOEL
De Hartstichting organiseert de 11strandentocht in 2018 om onderzoek naar signaalstofjes in het bloed te financieren en zo hartinfarcten te voorkomen. Het is daarom mogelijk om van je deelname een sponsorloop te maken.

Voor dit evenement is de hartstichting op zoek naar vrijwilligers voor het bemensen van de stempelpost of het uitdelen van eten en drinken. Kijk voor meer info op
www.11strandentocht.nl/vrijwilligers-gezocht.

STG viert Dierendag met de Brusjes!

7 oktober 2018

STG zoekt vrijwilligers voor het ondersteunen tijdens de activiteitenmiddagen en brusjes die mee willen genieten van een gezellige middag! Ben jij tussen 6 en 16 jaar oud? En heb jij een broer, zus, vader of moeder met een beperking of Autisme? Dan ben jij het Brusje die we zoeken! Op zondag 7 oktober organiseert STG in samenwerking met Dierentehuis Kennemerland een gezellige dierendag voor de Brusjes! Er wordt een speurtocht georganiseerd, maar uiteraard is er ook veel aandacht voor de dieren. Je mag een hond uitlaten, katten voorlezen, een kleurplaat kleuren en helpen met andere klusjes. Lijkt je dit leuk? Dan ben je van harte welkom!

 

De dierendag vind plaats bij Dierentehuis Kennemerland;

Wanneer: zondag 7 oktober      

Begintijd: 14.00 uur

Eindtijd:    16.30 uur

Locatie:     Keesomstraat 5A, 2041 XA Zandvoort

Zondagconcert Ruïne van Brederode: Szerelem

7 oktober 2018
Op zondag 7 oktober 2018 is Szerelem te gast. Szerelem is een muziekgroep die een breed repertoir heeft opgebouwd met wereldmuziek. Voor dit concert is een keuze gemaakt voor Oost-Europese muziek met het accent op Roma repertoir (zigeunerliederen).

Project In the Picture

8 oktober 2018
8 vrijwillige fotografen maken fotoreportages bij diverse vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven in de gemeente Bloemendaal. In november en december 2018 volgt een foto expositie in het Centraal Servicepunt Bennebroek op uitnodiging van Welzijn Bloemendaal.
In 2019 is het plan een 'reizende' expositie langs de andere dorpskernen te realiseren.
Vrijwilligers(werk) in beeld!

Organisaties en burgers van harte welkom hier een aanvraag voor in te dienen.
www.vwc-haarlem.nl/itp

Kunstclub bij Buurtvereniging Overveen, start 8 oktober.

8 oktober 2018

Tekenen, schilderen, knippen en plakken, Met hout werken of met vilt. https://www.bvo-tinholt.nl/jeugd/jeugdcursussen/740-kunstclub-1802

FOTOGRAFEREN MET JE TABLET, SMARTPHONE EN DIGITALE CAMARA bij Welzijn Bloemendaal (5 lessen), start donderdag 11 oktober 2018

11 oktober 2018
Je leert hoe je prachtige portretten maakt en hoe je een landschap het mooist kan fotograferen. Je leert hoe je de kleur en de helderheid van je foto kan sturen.We werken aan bewegingsscherpte en het scherpstelsysteem. We bespreken de afdrukken via de fotowinkel of website. We kijken naar de software en apps om de mogelijkheden van je computer, smartphone en tablet verder uit te breiden en je foto's te bewerken, archiveren en delen met anderen.
Data: 11, 18, 25 oktober, 8 en 15 november 2018
Kosten: euro 125 voor 5 lessen 1.5 uur
Docent: Ton van der Heide
Lokatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
Tel. 023-5250366 of email christa@welzijnbloemendaal.nl

PARLI ITALIANO? OPFRISCURSUS ITALIAANS 12 OKTOBER 2018

12 oktober 2018
Opfriscursus Italiaans
In deze cursus met basiskennis Italiaans staat communicatie centraal. De docente Valentina Spinelli een geboren en getogen Italiaanse, behandelt de grammatica op een speelse manier en schenkt veel aandacht aan de praktische toepassing van het Italiaans.
Start: vrijdag 12 oktober 2018 bij Welzijn Bloemendaal, Bloemeendaalseweg 125, Bloemendaal
Tijd: 09.30 - 11.00 uur
Kosten: 95,- Euro voor 10 lessen (wekelijks)
Docente: Valentina Spinelli
Aanmelkden: Tel. 023-5250366 of christa@welzijnbloemendaal.nl

Wandelen met Het Rondje van...

15 oktober 2018
Elke 2e maandag van de maand gebruiken we de natuur als ontmoetingsplek tijdens een wandeling van ca 5 kwartier. Na de wandeling sluiten we af met een kop koffie of thee bij Bartje Bloemendaal aan de Brederodelaan.

Data: 10 september, 15 oktober, 12 november en 10 december
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Verzamelen: Ingang van de Kennemerduinen aan de Bergweg in Bloemendaal
Kosten: € 10,- (contant) wandeling is inclusief koffie of thee

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Frank
023-8448201 / info@stichting-nabestaandenzorg.nl of kijk op de website www.stichting-nabestaandenzorg

Veteranencafé Bloemendaal 2018

18 oktober 2018

Elke 3e donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café t'Hemeltje in Bloemendaal. Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine, Marechaussee, Politie en belangstellenden. Van 16.00 - 18.00 uur.

Welzijn Bloemendaal

23 oktober 2018

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud! WIj zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van:

- (inval) receptionist: Gasten ontvangen, telefoontjes doorverbinden, de ontmoetingsruimte netjes houden en licht administratief werk verrichten. Als receptionist ben je het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. (lokatie Bloemendaal)

- Fietsmedewerker: Routes bedenken voor onze gezellige fietsclub en deze vervolgens meefietsen. De start is bij het kantoor van Welzijn Bloemendaal in Bloemendaal.

- Schooltuinmedewerker: Je helpt mee om de buurttuin Bennebroek mooi schoon te houden. Dat doe je door te zaaien, onkruid te wieden en te oogsten. Eventueel kan je ook assisteren bij schoolprojecten.

Voor meer informatie en kijkt u op www.vwc-haarlem.nl of op https://www.welzijnbloemendaal.nl/organisatie/vacatures-vrijwilligers/

Samen naar het theater!

31 oktober 2018

Stichting Vier Het Leven maakt het mogelijk dat u dankzij de vele vrijwilligers weer naar het theater kan. U wordt thuis opgehaald en weer naar huis gebracht. Soms worden er nog één of twee andere senioren in uw directe omgeving opgehaald. Gezamenlijk gaat u naar de Philharmonie of naar de Stadsschouwburg in Haarlem. U kunt ook mee naar het Frans Halsmuseum. Omdat sámen zoveel gezelliger is dan alleen!

VOICE OVER EN FIGURANTEN 18+ GEVRAAGD voor HISTORISCHE DOCUFILM

31 oktober 2018
Voor een project waar verschillende Bloemendaalse organisaties, scholen en vrijwilligers aan meewerken is Welzijn Bloemendaal binnenkort op zoek naar figuranten (18+) voor de opnames van een historische film 'Het vwonder van Bloemendaal'.

Halloween op de Ruïne van Brederode

31 oktober 2018
Wie durft naar de slotavond van seizoen 2018 te komen? Let wel, het is oktober, de 31e! Dus Halloween! Wie en wat loopt er allemaal rond die avond op de Ruïne van Brederode?

VRIJWILLIGERSFEEST Bloemendaal 2018

16 november 2018

Bloemendaal trakteert vrijwilligers op voorstelling vol nostalgie

Theatertrio ‘SecondOpinion’, neemt u mee terug naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Een voorstelling vol nostalgie uit de ‘Weemoedjaren’.  Ga naar bloemendaal.nl/vrijwilligersfeest.

U kunt u zich tot 1 november aannmelden:  Aanmelden Vrijwilligersfeest Bloemendaal Graag aangeven of u in de middag (met high tea) of avond (met borrel) komt en met hoeveel personen.

De gemeente bedankt haar vrijwilligers voor de buitengewone bijdragen die zij leveren.

21 september start de Peuterdans bij de Buurtvereniging Overveen op vrijdagmiddag van 15.45 - 16.30u.

14 december 2018

Voor peuters van 2 1/2 en 3 jaar. Dansen op verschillende soorten muziek.

BALANSOEFENINGEN VOOR SENIOREN (MBVO)

28 december 2018

In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan oefeningen om uw balans te verbeteren.

Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Je bent Bloemendaler als....

31 december 2018

De facebookgroep 'Je bent Bloemendaler als...' bestaat sinds 19 november 2014 en is ondertussen al een echte gezellige groep met al meer dan 900 leden. De bedoeling is om foto's, video's, gebeurtenissen en herinneringen van Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout te plaatsen en van die van anderen te genieten.

Open Deur Dag bij De Ark (zaterdag 2 juni)

1 juni 2019

Open Deur Dag bij De Ark  voor iedereen van 11.00 tot 16.00 uur. 

Begin je bezoek op Dennenweg 2 of Krommelaan 4 te Bloemendaal.

Je kunt terecht voor antwoorden op alle vragen over de tuinderij waar je al tijden mee rondloopt en er is van alles te doen. Een rondleiding door de tuin, broodjes bakken boven een vuurtje, een speurtocht...

 

Binnenkort volgt meer informatie!

 

Overveen Veilig, Buurtwatsappgroep

30 januari 2017

In Overveen is er al een tijdje een buurtpreventiegroep actief. Er wordt gecommuniceerd via whatsapp. Als deelnemer aan Veilig Overveen deel ik graag het volgende: Diverse keren blijkt dat niet iedereen precies weet wanneer deze whatsapp te gebruiken of hoe men zich kan aanmelden. Want die vraag komt dan voorbij op FB twentyfifty-ONE. Inmiddels zijn er de buurtpreventiebordjes opgehangen in de wijk(en). En ligt er bij de gemeente het verzoek nog meer bordjes te plaatsen. En is er een eigen FB pagina aangemaakt: Overveen Veilig.

Daar niet iedereen op FB zit, hierbij een alinea uit de informatie en de regels die de initiatiefnemer op 28 januari 2017  heeft verstuurd aan de leden en die nieuwe leden ook zullen ontvangen.

Theater Elswout zoekt o.a. 'theatrale' vrijwilligers

27 december 2016

Theater Elswout is een uniek verhalentheater voor de hele familie op het sprookjesachtige eeuwenoude landgoed Elswout. Daar waar verhalen ruisen door de bomen. Sinds september geopend en nu al een begrip in de regio.

De gastvrije familie van Mr. Anansi laat jong en oud genieten van de verhalen van storytellers, gedichten van taalkunstenaars en liedjes van sprankelend singer-songwriter talent.

Deze 'theatrale' familie kan wel wat uitbreiding gebruiken om alle voorstellingen in het theater in goede banen te leiden. Ik zou graag met hulp van een team van vrijwilligers mijn plannen gaan realiseren. Wie komt zich aansluiten bij Theater Elswout (Huisje vol Verhalen)?

Digitaal: Instructies Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

15 december 2016

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.