Over Bloemendaal Samen

Op Bloemendaalsamen.nl kunnen inwoners van de Gemeente Bloemendaal, organisaties en verenigingen hun initiatieven plaatsen en daar ondersteuning voor zoeken. Iedereen kan reageren, een discussie op gang brengen en zijn of haar inzet aanbieden in de vorm van kennis en kunde, mankracht en misschien wel een financiële bijdrage. De initiatieven zijn van en voor burgers en hebben geen commerciële doelstelling.

Het doel is de burger of groepen burgers (organisaties en verenigingen) initiatieven te laten realiseren die de sociale samenhang, participatie en leefbaarheid in straat, buurt, wijk of Gemeente bevorderen.

BloemendaalSamen.nl voor en door burgers!

 

Zo werkt Bloemendaal Samen:

Inloggen

Om actief te kunnen zijn op Bloemendaalsamen.nl moet je je eerst registreren. Je krijgt automatisch een e-mail met een link waarmee je je deelname kunt bevestigen. Deze link is je toegang tot de website. Wil je een initiatief aanmaken, of meedoen aan een initiatief van een ander, dan moet je ingelogd zijn. Inloggen kan met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Zelf een initiatief starten

  • Heb je een initiatief en zoek je daarvoor hulp in de vorm van bijvoorbeeld kennis, materiaal, helpers of geld, dan kun je dit op het platform delen. Volg daarvoor de volgende stappen:
  • Kijk bij ‘Alle initiatieven’ in het hoofdmenu of iemand niet een soortgelijk initiatief heeft aangemeld. In dat geval kun je beter de handen ineenslaan en zelf meedoen aan dat initiatief.
  • Voor het plaatsen van een nieuw initiatief, klik je op ‘Initiatief starten’ in het hoofdmenu. Let op: hiervoor moet je eerst ingelogd zijn.
  • Op de pagina ‘Initiatief starten’ kun je een uitgebreide beschrijving geven van wat je graag wilt en wat en wie je nodig hebt om jouw initiatief te realiseren.
  • We raden je aan tenminste 1 afbeelding te plaatsen bij je initiatief. Als je daarvoor een afbeelding gebruikt, die niet van jou is, let dan op dat hier geen copyright op rust.
  • Je kunt je initiatief eventueel extra ondersteunen met meer afbeeldingen of een video en je kunt promotie maken voor jouw plan.

Meedoen aan een initiatief

  • Heb jij te bieden, wat wordt gevraagd bij een initiatief? Meld je dan aan als deelnemer!
  • Om mee te doen aan een initiatief moet je ingelogd zijn. Dat kan met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je voor het eerst op bloemendaalsamen.nl, dan moet je je eerst registreren, voordat je mee kunt doen.
  • Ga naar de homepage van het initiatief waaraan je wilt meedoen, door te klikken op de titel van het initiatief uit de lijst met alle initiatieven. Op de homepage van het initiatief vind je informatie over wat er nodig is om het initiatief te realiseren.
  • Als jij een bijdrage wilt leveren aan het initiatief klik je op de button ‘Ik doe mee’ onderaan de initiatiefpagina. Je komt nu op een pagina waar alle benodigde deelnemers en rollen voor het initiatief zijn beschreven. Kies de rol die jij kunt vervullen en beschrijf wat jouw bijdrage is aan het initiatief.

Wat valt er niet onder te starten initiatieven?

Activiteiten als klussen in en rond uw huis, hulp in de huishouding, de pedicure, het onderhoud van uw tuin e.d.. Voor dit soort één op één diensten is Bloemendaalsamen.nl niet bedoeld. Hiervoor kunt u terecht bij WonenPlus