Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 33

07 mei 2019

Welkom bij de museumclub!

Welkom bij de museumclub!

Heb je zin om met een leuke club mensen een museum te bezoeken? Samen op pad gaan om cultuur op te snuiven? Dat kan met de museumclub van de Buurtvereniging Overveen!


Op 15 mei bezoeken we het Dordrechts museum voor de tentoonstelling: Werk, bid en bewonder met werken van onder andere Ferd Bol, Piet Mondriaan en foto- en videokunstenaar Ahmet Polat.
Het vertrek is van het station in Overveen om 9.40 uur.
Als u mee wilt, kunt u zich aanmelden via 023-5261457 of leithner.gitta@gmail.com

Wekelijkse restaurantdag

Wekelijkse restaurantdag

Zelf koken? Waarom zou je dat doen als je gezellig aan kan schuiven. Elke vrijdag is het smakelijk eten in de Voghelsanck. En voor prijs hoef je het ook niet te laten….

Locatie: De Voghelsanck
Datum: Elke vrijdag van 26 april 2019 t/m 27 maart 2020
Tijdstip: 12:15 uur
Prijs: €7,25 inclusief consumptie
Aan- en afmelden bij Welzijn Bloemendaal, info@welzijnbloemendaal.nl

Vragen kunnen worden gesteld via:
Telefoon: +31235250366
E-mail: www.welzijnbloemendaal.nl

Kijk ook op bloemendaalsamen.nl

Kennemer Verhalenfestival

Kennemer Verhalenfestival

Op zaterdagavond 11 mei en zondagmiddag (voor hele gezin) 12 mei 2019 wordt het jaarlijkse Kennemer Verhalenfestival gehouden in en bij de Ruïne van Brederode. Dit keer staat dit festival in het teken van het jaar 1573. De 80-jarige oorlog is in volle gang en Haarlem wordt belegerd door de Spanjaarden, die in kasteel Brederode gelegerd zijn.

Op zaterdagavond treden voor de pauze Ingrid Bartels en Andrea Roosen op als twee Haarlemse vrouwen die het beleg van Haarlem van binnenuit meemaken. Hoe te overleven? Ingrid en Andrea zijn beiden lid van de Historische Kring Haarlem. Dit geldt ook voor Guy Recourt die de luisteraars meeneemt in een historische kwis. Yolanthe Cornelisse verzorgt met haar harpspel de muzikale intermezzo’s. Tot slot neemt de Haarlemse verhalenverteller Monique Veelenturf de luisteraars mee naar het Haarlem van 1573.
Na de pauze vertellen harpiste Yolanthe Cornelisse en de Santpoortse verhalenverteller Piet Parée de nieuwe muzikale vertelvoorstelling ‘De Schat van de Spanjaardsberg’. Een verhaal dat zich voor een deel afspeelt in kasteel Brederode.
Tijd: 20.00 uur. Entree: € 10,-

Op zondagmiddag worden twee verhalensessies gehouden voor jong en oud. Ingrid Bartels, Andrea Roosen en Guy Recourt nemen de luisteraars mee in het verhaal van ridder Koen. Monique Veelenturf vertelt het verhaal van de kinderen Krijn en Klaartje, die ingesloten zitten in het door de Spanjaarden bezette Haarlem. Yolanthe Cornelisse vertelt een interactief muzikaal verhaal, waarbij het publiek, jong en oud, mee mag doen.
Tijden: 13.30 en 15.00 uur. Entree: € 5,-

Reserveren voor zowel zaterdag 11 en zondag 12 mei kan via www.hoenu.nl regio Haarlem.

Heerlijke zomeravondconcerten

Heerlijke zomeravondconcerten

Voor het eerst kunt u in Bennebroek gaan genieten van een prachtige serie zomeravondconcerten. Dominee Dirk Jorissen heeft het initiatief genomen om deze concerten, in navolging van concerten in de kerk van ’t Woudt in Schipluiden, ook in de Pauwkerk in Bennebroek te laten plaatsvinden.

Geweldige ensembles van internationaal topniveau komen musiceren in dit historische kerkje met een bijzondere akoestiek aan de Binnenweg 67. De start is op zaterdag 18 mei tijdens het Lentefestival Bloemendaal met een optreden van Club Classique met Jeannette van Schaik. De serie wordt vervolgd met vijf maandelijkse concerten in de zomer.

We hopen dat u met ons komt meegenieten in deze bijzondere en sfeervolle ambiance.

Voor meer informatie en kaarten bestellen zie www.pauwconcerten.nl

Voor de kleintjes: Voorleesconcert "Beer en de Honingboom"

Voor de kleintjes: Voorleesconcert "Beer en de Honingboom"

Het jonge publiek wordt aan de hand van het licht filosofische verhaal van Jeroen en de prachtige platen van Vera meegenomen in Beer’s dilemma: op zoek gaan naar die heerlijke honingboom uit zijn droom of zijn vrienden helpen met al hun verschillende problemen.

EEr is volop gelegenheid om mee te zingen en te dansen met de liedjes die bij het boek horen. En na (de goede) afloop krijgen de kinderen een leuke kleurplaat en een kijkdoos-knutselpakket mee.

Locatie: De Vertelschuur (Krullenlaan 3, 2061 HT Bloemendaal)

Datum: 19 mei 2019 om 15:00-16:00

Max. deelnemers: Onbeperkt

Prijs per persoon: €8,00 Leeftijd: 4+

Reserveren kan via www.devertelschuur.nl

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite