Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 32

03 april 2019

Modeshow met reizende winkel

Modeshow met reizende winkel

H en A Mode presenteert haar collectie in een kleurrijke en wervelende modeshow. Na deze show kunt u een kijkje nemen in hun reizende winkel, op uw gemak kleding passen en eventueel iets leuks aanschaffen. Er zijn drie betalingsmogelijkheden: contant, pin of op rekening.

Dit gezellige evenement vindt plaats op dinsdagmiddag 9 april van 14.30 - 16.00 uur bij Welzijn Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 125 in Bloemendaal.

De entree is gratis, u betaalt alleen voor een kopje thee of koffie.

U kunt zich van tevoren aanmelden bij Welzijn Bloemendaal, tel: 023 - 525 03 66

Kijk hier voor mee informatie

Lezing Barbara Lapouge over Rene Lalique in Sociëteit Aerdenhout

Lezing Barbara Lapouge over Rene Lalique in Sociëteit Aerdenhout

Van edelsmid tot glaskunstenaar. Weinig artiesten waren zowel Art Nouveau als Art Deco kunstenaars, maar Rene Lalique (1890-1945) was er een van. Als siersmeder bereikte hij zijn hoogtepunt in 1900; als glaskunstenaar groeide hij uit tot grootindustrieel van wereldfaam.

Denk hierbij o.a. aan zijn parfumflesjes, radiatordoppen, vazen en de inrichting van luxe passagiersschepen en de Côte d'Azur Pullman Express.

Datum lezing: dinsdag 9 april 2019

Programma: 10.30u inloop met koffie

11.15u lezing (ongeveer 1 uur) aansluitend een drankje

Entree: € 5.00

Locatie: Oscar Mendliklaan 3, 2111 AS Aerdenhout

Reserveren: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl

Kijk hier voor meer informatie

13 april: Open dag bij Golfclub Mariënweide

13 april: Open dag bij Golfclub Mariënweide

Op zaterdagmiddag 13 april houdt Golfclub Mariënweide tussen 15.00 en 17.00 open (mid)dag. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de heerlijke golfsport en eens rond te kijken op onze uitzonderlijk fraaie accommodatie.

Golfclub Mariënweide heeft een prachtige baan (9 holes) in het stiltegebied in Aerdenhout. Een baan dicht in de buurt, die u in twee uurtjes kunt lopen.

U bent van harte welkom. Ons terrein kunt u bereiken via de ingang van hockeyclub Rood Wit, Zwaluwenweg 11. Bij de ingang staan leden die u verder de weg zullen wijzen.

Kijk hier voor meer informatie

Vrijwilligers gezocht voor de Koningsspelen

Vrijwilligers gezocht voor de Koningsspelen

Op vrijdag 12 april organiseert SportSupport voor de vijfde keer de koningsspelen in de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. Op deze dag komen alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 samen op het Bloemendaalse strand om daar verschillende sporten te proberen.

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. De kinderen krijgen eerst een gezond ontbijt en gaan daarna een dag verschillende sporten beoefenen.

Op deze dag krijgen rond de 2000 (!) kinderen (7 -12 jaar) een sportieve dag. De kinderen worden in groepen ingedeeld en ze maken kennis met verschillende sporten via drie clinics.

Sportsupport is op zoek naar mensen die zo'n activiteit zouden willen begeleiden. Deze activiteiten kunnen ontzettend divers zijn, van voetbal tot strandjutter, van dans tot een strandschoonmaak. Alles is mogelijk zolang de kinderen maar lichamelijk of geestelijk worden uitgedaagd en er een vorm van samenwerken tussen de kinderen is!

Kijk hier voor meer informatie

 

Kom jij ook naar het wekelijkse voorleesuurtje?

Kom jij ook naar het wekelijkse voorleesuurtje?

Wat doe je op woensdagmiddag? Dan ga je naar het voorleesuurtje in de Bibliotheek Bennebroek! En natuurlijk neem je daarna een stapel boeken mee.

Wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal? Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. De voorleesvrijwilligers zoeken de boeken voor het voorleesuurtje met veel zorg uit. Kom dus gezellig met je kind luisteren naar de mooiste verhalen en neem daarna een stapel boeken mee om thuis uit voor te lezen. We beginnen altijd om 15.00 uur en je kunt gewoon aanschuiven. Het voorleesuurtje is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Kijk hier voor meer infromatie

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite