Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 31

07 maart 2019

Concert in dorpskerk Bloemendaal

Concert in dorpskerk Bloemendaal

De dorpskerk in Bloemendaal heeft weer een prachtig concert in petto! Het duo Heemsbergen & Van Jaarsveld speelt op 31 maart om 15.00 uur muziek van o.a. Mozart, Brahms en Gershwin.

Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole van Jaarsveld ( klarinet) vormen al ruim 10 jaar een duo. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. In de afgelopen jaren was het duo te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort Groningen en Tivoli Vredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4.

Kijk ook op www.dorpskerkbloemendaal.nl

31 maart is er weer een Brusjesdag!

31 maart is er weer een Brusjesdag!

Brusjesdag is voor broers en zussen van kinderen met een beperking, maar ook voor andere jonge mantelzorgers die thuis te maken hebben met een familielid die extra zorg nodig heeft.
STG organiseert op Brusjesdag een betoverende middag voor Brusjes en jonge Mantelzorgers met als thema: Toveren

Ben jij een Brusje (6 tot 12 jaar) met een broertje, zusje, vader of moeder met een beperking of autisme? Of een jonge mantelzorger van 12 jaar of ouder? Dan mag je deze middag niet missen!
 
We gaan ons onderdompelen in de magie van de toverwereld. We zullen aan de slag gaan met het maken van je eigen toverhoed, heksencupcakes en nog veel meer! HOCUS POCUS PILATUS PAS ik hoop dat het al zover was!
 
Zondag 31 maart 2019
Tijd: 14.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Fort Penningsveer in Haarlemmerliede
Meld je aan zo snel mogelijk aan via: activiteiten@thuiszorg-gehandicapten.nl of
telefonisch via 06-83060261 / 06-22707400.

Bekijk hier de uitnodiging

Bouw een windmolen met LEGO!

Bouw een windmolen met LEGO!

Ben je altijd in de weer met LEGO-stenen? Wil je graag de meest fantastische dingen bouwen? Dan zit je bij deze workshop goed!

Tijdens deze workshop in de Bibliotheek Bloemendaal gaan we een windmolen bouwen met LEGO-stenen. Je krijgt een voorbeeldtekening zodat je stap voor stap de windmolen in elkaar gaat zetten. Je zet er zelfs een motortje in zodat hij zelf kan draaien! De workshop is gratis en wordt gegeven op woensdag 3 april van 15:30 tot 17:00 uur. De workshop is voor kinderen van 6-11 jaar.

Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Doe je mee met Jeu de Boules?

Doe je mee met Jeu de Boules?

Jeu de Boules is een spel dat altijd weer spannend is en niet snel zal vervelen. Combineer techniek, inzicht en vooral heel veel spelplezier bij deze gezellige club!

Iedereen is welkom bij Club Petanque d'Orion, waar het hele jaar Jeu de Boules kan worden gespeeld door jong en oud. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en het zelf eens te proberen. Het spel is in principe niet moeilijk en men helpt u graag op weg. Voor de beginnende Jeu de Boules-spelers zijn er ook Jeu de Boules-ballen te leen.


Er kan gespeeld worden op zaterdag, zondag, maandag en woensdag van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot ± 16.30 uur. Tussen 14.30 en 15.00 uur is er gelegenheid voor een drankje of een ijsje in het gezellige clubhuis of zonnige terras.


Lijkt het u leuk om u zich bij deze vereniging aan te sluiten dan bent u van harte welkom. Voordat u een beslissing neemt kunt u de eerste drie keer gratis mee spelen. Daarna bedraagt de contributie € 70,- per jaar. Er is geen sprake van inschrijfgeld.

Voor vragen of contact kunt altijd terecht bij pcdorion@outlook.com

De Ruïne van Brederode helpen?

De Ruïne van Brederode helpen?

De Ruïne van Brederode groeit, de Ruïne bloeit. Dus zijn wij op zoek naar bijzondere vrijwilligers die willen helpen de Ruïne nog verder te laten groeien.


De Ruïne zoekt vrijwilligers die één keer per maand in het weekend, zaterdag en/of zondag, als levende historische personages de Ruïne willen bewonen. Je bent dan gastheer/gastvrouw en begeeft je onder de bezoekers voor een praatje en een activiteit. Heb je een ambacht, hou je van tuinieren, handwerken of heb je een ander idee? De beheerders staan open voor je ideeën.
 
Ook zijn er altijd extra vrijwilligers welkom. Bij voorkeur als gastheren en -vrouwen tijdens het  weekend. In het weekend is de Ruïne geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Interesse?
Stuur dan een mail naar: info@ruinevanbrederode.nl of bel de beheerder Rob Kortekaas: 06 - 23169 607.

Zie ook www.ruinevanbrederode.nl.

Leerzame wandeling met natuurgidsen

Leerzame wandeling met natuurgidsen

Zin om lekker te wandelen en er ook nog eens er een hoop van op te steken? De natuurgidsen nemen je op 14 april van 07.00 tot 9.30 uur graag mee op deze mooie wandeling voor vroege vogels!

Ga mee het duin in en kom van alles te weten over de schitterende flora en fauna van de Waterleidingduinen.
Start ingang Zandvoortselaan
Goede wandelconditie is vereist
Deze excursie is gratis
Aanmelden is niet nodig

Let op, groepen vanaf 8 personen graag een aparte afspraak maken.
 
Aanmelden kan via: awd.waternet.nl

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite