Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 30

28 januari 2019

Gluren bij de Buren Bloemendaal maakt programma bekend!

Gluren bij de Buren Bloemendaal maakt programma bekend!

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren heeft het duizelingwekkende programma bekend gemaakt. Een geweldig aantal huiskamereigenaren biedt een podium aan lokale artiesten. Maar liefst 17 Bloemendalers openen hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden. Met in totaal 54 optredens laat Bloemendaal op zondag 10 februari zien wat ze in huis heeft.


Op zondag 10 februari 2019 kan er door heel Bloemendaal gegluurd worden. Er is een uitgebreid programma samengesteld waarbij 18 lokale acts een plek op het vloerkleed hebben gekregen. Nieuwsgierige bezoekers kunnen tussen 12:00 en 17:00 uur op ontdekkingstocht door een wijk naar keuze. Met een kop koffie of warme thee heten de gastvrije huiskamereigenaren je graag welkom bij hun intieme podium. Ervaar uiteenlopende optredens van zangers, cabaretiers, theatermakers of andere podiumkunstenaars van 30 minuten die gratis zijn te bezoeken.

Het programma staat online
Met een handige kaart creëer je een eigen looproute, sla je favoriete acts op en de website wijst je de weg richting het dichtstbijzijnde optreden. De hele lijst met artiesten is te vinden via www.glurenbijdeburen.nl/bloemendaal

GLUREN BIJ DE BUREN
zondag 10 februari 2019 van 12:00 tot 17:00 uur
Gratis entree (vrijwillige bijdrage gewenst)
www.glurenbijdeburen.nl/bloemendaal

Kom naar Areopagus met Piet Hein Donner

Kom naar Areopagus met Piet Hein Donner

Op zondagmiddag 3 februari gaat dominee Ad van Nieuwpoort in gesprek met Piet Hein Donner. 
In oktober nam hij afscheid als vicepresident van de Raad van State, omdat hij de respectabele leeftijd van 70 jaar had bereikt, Piet Hein Donner.
Op zondag 3 februari spreekt Ad van Nieuwpoort met hem over ‘Wat een samenleving maakt’ en over zijn nieuwe rol als Minister van Staat. Piet Hein Donner (Amsterdam, 20 oktober 1948) is een Nederlands jurist, bestuurder, wetenschapper en politicus voor het CDA. 

Het gesprek zal gaan over wat onze samenleving deze dagen nodig heeft om ook werkelijk een samenleving te kunnen blijven. Hoe krijgen wij de burger meer betrokken? En hoe doorbreken we het bestuurlijk wantrouwen dat alom lijkt te heersen.

Korte geschiedenis
Donner was onder meer voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (1996-1997) en was lid van de Raad van State (1998-2002), voordat hij vanaf 2002 minister van Justitie werd in de kabinetten Balkenende I, II en III. In september 2006 trad hij af naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid over de Schipholbrand. Na een korte periode als Tweede Kamerlid werd hij in februari 2007 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Balkenende IV, tot oktober 2010. In oktober 2010 werd hij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte I. Donner diende op 16 december 2011 zijn ontslag in bij koningin Beatrix, om vanaf 1 februari 2012 vicepresident van de Raad van State te worden wat hij tot 1 november 2018 bleef. Op 21 december 2018 werd bekend dat de Ministerraad hem zou voordragen als Minister van staat.

Muziek: Reinoud Jongsma zit aan de vleugel
Na afloop meet & greet!
Locatie: Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Toegang: uw gift. 
Luister live via www.radiobloemendaal.nl
Lees meer over Areopagus: kerkpleinbloemendaal.nl

Sociëteit Aerdenhout: een ontmoetingsplek in Aerdenhout

Sociëteit Aerdenhout: een ontmoetingsplek in Aerdenhout

Sociëteit Aerdenhout opent iedere dinsdag haar deuren en biedt een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, architectuur of toneel.

De inloop is vanaf 10.30 uur met koffie en thee en rond 12.30 is het mogelijk een drankje en hapje te nuttigen. Inwoners van Aerdenhout en de rest van de gemeente Bloemendaal zijn van harte welkom!

Op het programma binnenkort!
Licht klassiek pianospel met o.a. werken van Chopin, Schubert, Tsjaikovski e.a. met aan de vleugel Ine van der Klei.
Datum: dinsdag 12 maart 2019
10.30 uur - inloop met koffie
11.15 uur - Pianospel
12.15 uur drankje
Entree: 4.00 Euro
Locatie: Oscar Mendliklaan 3, 2111 AS Aerdenhout
Aanmelden: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl

Stiltewandeling (eventueel met biologisch ontbijt)

Stiltewandeling (eventueel met biologisch ontbijt)

Kom kennismaken met een stiltewandeling in de Kennemerduinen. Ervaar het afwisselende landschap bewust door de aanraking van de wind, de vormen van de bomen, het zingen van de vogels en het licht dat alles elk moment doet veranderen. Een wandeling waarvan de bestemming is het hier en nu te beleven.

Tijdens de stiltewandelingen word je uitgenodigd te ervaren dat elk moment weer een nieuw fris en schoon moment is. Door middel van kleine aanreikingen word je bewust van je lichaam, de beweging van het wandelen en het volgen van je ademhaling. Zintuigen worden geprikkeld waardoor de natuur naar binnen kan gaan en er verwondering overblijft... Een ervaring die de stilte niet de stilte van afwezigheid laat zijn, maar één van volledige aanwezigheid! Geen wandeling, geen moment, is hetzelfde.

Kom, ervaar en geniet!

Na afloop is er de mogelijkheid voor een heerlijk biologisch ontbijt verzorgd door het Duincafé. Reserveren kan via duincafe@karmeliet.nl

Beschrijving
www.np-zuidkennemerland.nl

 

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite