Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 29

07 november 2018

De mensen van Bloemendaal

De mensen van Bloemendaal

Op 8 september 2018 was de première van de film 'De mensen van Bloemendaal' tijdens de allereerste bijeenkomst voor nieuwe inwoners van de gemeente Bloemendaal.

Deze film van ruim 2 minuten is tot stand gekomen met de hulp van heel veel Bloemendalers. Ze stuurden eigen filmpjes, ideeën en aanvullende opnamen. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen! De film geeft een beeld van de vele karakters van Bloemendaal. Ben je ook trots op Bloemendaal? Deel de film dan zoveel mogelijk!

Huiskamerfestival: Gluren bij de Buren

Huiskamerfestival: Gluren bij de Buren

Op zondag 10 februari 2019 vindt het huiskamerfestival Gluren bij de Buren voor de eerste keer in de gemeente Bloemendaal plaats. Alle wijken en kernen van de gemeente worden die dag in vervoering gebracht door optredens van lokale podiumkunstenaars in huiskamers van gastvrije bewoners. Huiskamers en artiesten kunnen zich tot en met 30 november opgeven om mee te doen aan het festival.

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Elke artiest speelt tussen 12.00 en 17.00 uur drie keer het vloerkleed plat met een optreden van 30 minuten.

Verander je graag jouw huiskamer in een artistiek paleis of sta je liever zelf tussen de schuifdeuren?
Aanmelden kan tot en met 30 november via www.glurenbijdeburen.nl/bloemendaal.

GLUREN BIJ DE BUREN
10 februari 2019
12:00 - 17:00 uur
Gratis entree (vrijwillige bijdrage gewenst)
www.glurenbijdeburen.nl/bloemendaal
www.bloemendaalsamen.nl

Wat zou uw antiek of curiosa waard zijn?

Wat zou uw antiek of curiosa waard zijn?

Altijd al willen weten of uw familie-erfstuk nog iets waard is?

Op 22 november nodigen wij u van harte uit om met één antiek voorwerp op bezoek te komen bij Welzijn Bloemendaal. Taxateur A.H. Aanhane zal voor u een financiële waarde bepalen van de ingebrachte antieke voorwerpen. Aanmelden voor deze leerzame ochtend kan hier.

Kijk ook op www.bloemendaalsamen.nl

Spin in het web gezocht voor het Repair Café in Overveen

Spin in het web gezocht voor het Repair Café in Overveen

Als coördinator van het Repair Café ben je de gastvrouw/gastheer van het Repair Café. Aan de ontvangst- en inschrijfbalie heet je de bezoekers met hun kapotte apparaat welkom. Samen met een andere vrijwilliger zorg je dat ze bij de juiste reparateur terechtkomen. Je zorgt dat alles goed verloopt tijdens de Repair Café-middagen. Daarnaast bereid je de Repair Café-middagen voor.

De voorbereiding kost per keer ongeveer 2 uur per maand en bestaat uit een paar eenvoudige werkzaamheden op de computer. Wie wordt de opvolger van onze huidige coördinator? Geïnteresseerd of eerst nog wat vragen? Stuur dan een mailtje naar carlindeadriaanse@gmail.com.

Kijk ook op www.bloemendaalsamen.nl

Schilderachtig Bloemendaal

Schilderachtig Bloemendaal

In Museum Haarlem is nog t/m 7 januari 2019 een expositie te zien over de levensloop en kunst van de 'Nestor der Bloemendaalse schilders’ Simon de Heer. Het geeft een prachtig tijdsbeeld van Bloemendaal en haar bewoners vanaf het eerste kwart van de vorige eeuw.

Het werk van Simon de Heer (Beemster 1885 - Bloemendaal 1970) is nauw verweven met Bloemendaal. In 1927 laat de schilder aan de Duinwijckweg een landhuis met atelier bouwen. Naast zijn werk als tekenleraar in Den Haag schildert hij veel.
In de directe omgeving vindt hij geliefde onderwerpen voor zijn kunst: de duinlandschappen, de omliggende boerderijen en vooral het meertje van Caprera. De Heer leeft voor zijn kunst. Hij is een traditioneel schilder die altijd trouw blijft aan zijn streven om de wereld herkenbaar weer te geven. Hij wordt vooral gewaardeerd als talentvol portretschilder. Bekende mensen uit de omgeving die hij op linnen vastlegt zijn prof. dr. Max Euwe aan het schaakbord, dr. Jac. P. Thijsse, prof. G.A. van den Bergh van Eysinga en dominee A.R. de Jong.
Maar het liefst schildert hij kinderportretten. Burgemeester Peereboom Voller noemt de kunstenaar in 1959 de ‘Nestor der Bloemendaalse schilders’. Zijn grote artistieke nalatenschap geeft ons een prachtig tijdsbeeld van Bloemendaal en zijn bewoners vanaf het eerste kwart van de vorige eeuw. Kijk voor meer informatie op www.museumhaarlem.nl en www.simondeheer.nl

 

Kijk ook op www.bloemendaalsamen.nl

Financiële bijdrage? Laatste aanvragen voor 2018 kunnen worden ingediend voor 1 december!

Financiële bijdrage? Laatste aanvragen voor 2018 kunnen worden ingediend voor 1 december!

Heeft u een mooi project dat Bloemendaal ten goede komt, maar ontbreekt het aan financiering? Of wilt u een Kerst-inn voorjaarsborrel of lezing organiseren? De Adviesraad BloemendaalSamen heeft de beschikking over een budget dat kan worden ingezet voor ideeën die de inwoners van de gemeente Bloemendaal ten goede komen.

Een paar voorbeelden…

Het Landje van De Boer in Overveen kon een palletkachel aanschaffen om ook als het koud is activiteiten in de kas te kunnen organiseren. Het Comité Gastvrij Bloemendaal schafte materialen aan voor hun nieuwe creatieve ruimte. Jeugdvereniging Jong Nederland Bennebroek organiseerde een burendag. En IJsclub Vogelenzang heeft een nieuwe pomp kunnen kopen en kan niet wachten tot het binnenkort gaat vriezen.

Klik hier voor meer informatie

Sinterklaas!

Sinterklaas!

Hoe speelt de Sint het toch elk jaar weer klaar! Ook dit jaar doet hij weer bijna alle dorpskernen aan.

Zowel in Bennebroek, Overveen en Vogelenzang is hij met zijn pieten van de partij. Dus dat wordt een drukke dag voor de Sint…! Het bezoek aan de dorpskern Bloemendaal is nog niet bekend. De informatiepiet zal dat BloemendaalSamen.nl nog laten weten.

Sinterklaasintocht_Overveen

Sinterklaasintocht_Bennebroek

Sinterklaasintocht_Vogelenzang

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving heeft een nieuwe website!

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving heeft een nieuwe website!

Op het platform bloemendaalvoorelkaar.nl kunnen organisaties hun vrijwilligersvacatures zelf uploaden en beheren. Vrijwilligers kunnen zich online inschrijven en hoeven hiervoor niet langer langs het Vrijwilligerscentrum. Men kan direct per dorpskern de beschikbare vacatures inzien en contact opnemen.

Daarnaast kunnen organisaties actief op zoek naar vrijwilligers die zich op het platform hebben aangemeld. Onze consulent Bloemendaal is beschikbaar voor vragen: info@vwc-bloemendaal.nl

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite