Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 28

08 september 2018

Vrijwilligersfeest Bloemendaal 2018

Vrijwilligersfeest Bloemendaal 2018

Bloemendaal trakteert vrijwilligers op voorstelling vol nostalgie
U kunt u zich via onderstaande link aanmelden.

Aanmelden Vrijwilligersfeest Bloemendaal

Graag vóór 1 november aanmelden en aangeven of u in de middag of avond komt en met hoeveel personen.

Programma 16 november 2018
High tea & theater Matinee 15.00 tot 18.00 uur
15.00 - 15.15 uur: Inloop
15.15 uur: Welkom door wethouder / Susanne de Roy van Zuidewijn
18.00 uur: Einde

Borrel & theater Soiree 19.30 tot 22.30 uur
19.30 - 19.45 uur: Inloop
19.45 Welkom door wethouder / Susanne de Roy van Zuidewijn
22.00 uur: Einde

Locatie
Gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Overveen

De gemeente bedankt haar vrijwilligers voor de buitengewone bijdragen die zij leveren.

Download hier de flyer

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Natuurlijk iedereen heeft het druk en staan onze agenda’s vaak vol. Toch zijn er veel mensen die graag een steentje aan de maatschappij zouden willen bijdragen, maar wanneer dan en hoe..? Op vaste dagen en tijdstippen kan dat lastig zijn. Daarom hebben we de flexvrijwilliger in het leven geroepen. De flexvrijwilliger kiest zelf waar en wanneer hij/zij aan iets mee wil doen.

STG zoekt jou! Flexvrijwilligers voor onze activiteitenmiddagen

STG Vrijwilligershulp en Mantelzorg ondersteunt mensen met een beperking en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Met de hulp van betrokken vrijwilligers kunnen mensen langer thuis blijven wonen en deelnemen in de maatschappij. Als flexvrijwilliger zal je een belangrijke plek hebben in het plannen, organiseren en uitvoeren van gezellige middagen voor Brusjes (6-12 jaar) en jonge mantelzorgers (12+). Voorbeelden van activiteiten zijn filmmiddagen, kookworkshops of sport- en spelmiddagen.

 

Wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op via stg@thuiszorg-gehandicapten.nl of kijk op: www.stg-vrijwilligershulp.nl of www.bloemendaalsamen.nl

De Compaan in Vogelenzang

De Compaan in Vogelenzang

Inwoners van Vogelenzang kunnen een half jaar gratis gebruikmaken van de Compaan, een tablet speciaal voor ouderen. Hiermee wil de gemeente Bloemendaal ouderen in Vogelenzang de gelegenheid geven om kennis te maken met de digitale wereld.

De Compaan is een eenvoudige tablet. Ervaring met computers is niet nodig; iedereen kan met de Compaan overweg.  Met één druk op de knop kan op een leuke en makkelijke manier contact gehouden worden met naasten. Men kan bijvoorbeeld berichten sturen, foto’s en video’s van  familieleden ontvangen, beeldbellen en spelletjes spelen.


Met behulp van de speciale Vogelenzang-knop kan men activiteiten en informatie over Vogelenzang Vitaal vinden en direct contact leggen met leveranciers van verschillende diensten. Wanneer u zich aanmeldt, komt er een coach langs om een uitgebreide uitleg te geven. Let op: u heeft wel een internetverbinding nodig.


Meer weten over de Compaan of u aanmelden? Bel ons gerust! We zijn 7 dagen per week bereikbaar op 088-1450100 of kijk eens op www.uwcompaan.nl/vogelenzang

Nationale Buitenspeeldag

Nationale Buitenspeeldag

Woensdag 13 juni was het Nationale Buitenspeeldag. De dag werd het extra gezellig gemaakt in speeltuin Duinweide in Vogelenzang. Er was muziek en limonade. Er werden spelletjes gedaan zoals ‘rondje-om’ waarbij de kinderen met hun vinger op een pion zo snel mogelijk 10 rondjes om deze pion moesten rennen om vervolgens in een rechte lijn naar een andere pion te rennen, wat door de duizeligheid niet meeviel…

Een nieuw leuk idee was blikjes omschieten met een waterpistool. Daarnaast waren er natuurlijk ook het vertrouwde snoephappen en schminken. Hierbij kregen we hulp van een aantal vrijwilligers. Van de subsidie van de gemeente konden we ook nog twee leuke springkussens neerzetten. Zo’n tachtig kinderen hebben genoten van deze buitenspeeldag!

Ingezonden door Arianne Komen.

 

Kent u de mogelijkheden al voor het aanvragen van een subsidie voor uw buurtfeest via Bloemendaalsamen? Kijk hier voor meer informatie over de aanvraag

UITGELICHT! De Vertelschuur is een podium voor de vertelkunst

UITGELICHT! De Vertelschuur is een podium voor de vertelkunst

De Vertelschuur is een oude verbouwde schaapskooi waar de vertelkunst levend wordt gehouden. Verhalen kunnen je diep raken: menselijke lotgevallen worden verwoord: als sprookje, legende, mythe of een eigentijds verhaal: ernstig, vol van wijsheid, verrassend, lichtvoetig. Met een traan en een lach ontstaat er een web van verbeeldingskracht tussen verteller en publiek.

Eén zondag in de maand (soms vaker) is er een vertelvoorstelling voor volwassenen. Tijdens schoolvakanties is er een kindervertelvoorstelling. Kijk voor het actuele programma en voor reserveringen op www.devertelschuur.nl. De Vertelschuur nodigt professionele vertellers uit. De verhalen zijn oud en nieuw, legenden, sprookjes, biografische verhalen, van hier en daar. De schuur is klein, er is plek voor max. 35 mensen.

  • Start: 15.00 uur.   
  • In de pauze is er thee en koffie en iets lekkers.
  • Toegang: € 10 voor volwassenen, € 5 voor kinderen.
  • Adres: Krullenlaan 3, 2061 HT Bloemendaal

Reserveren: www.devertelschuur.nl

Tweede Timmerdorp Bloemendaal

Tweede Timmerdorp Bloemendaal

In deze laatste week van de zomervakantie werd voor de tweede keer een Timmerdorp in Bloemendaal gehouden. Vier dagen lang timmerden kinderen een dorp van hout op het terrein bij de rotonde Zomerzorgerlaan/Brederodelaan in Bloemendaal.

Er werd gewerkt in teams van 4 jeugdige bouwlieden, allemaal uit het goede hout gesneden heertjes en dametjes! De teams ontwierpen voor het bouwen een zo bijzonder en stevig mogelijke hut. Tussendoor werden er ook nog diverse andere activiteiten georganiseerd voor de jonge werklieden.

Bekijk meer foto's en de video van de dag

Bijdrage Charles Duijff 

De mensen van Bloemendaal

De mensen van Bloemendaal

Op 8 september 2018 was de première van de film 'De mensen van Bloemendaal' tijdens de allereerste bijeenkomst voor nieuwe inwoners van de gemeente Bloemendaal.

Deze film van ruim 2 minuten is tot stand gekomen met de hulp van heel veel Bloemendalers. Ze stuurden eigen filmpjes, ideeën en aanvullende opnamen. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen! De film geeft een beeld van de vele karakters van Bloemendaal. Ben je ook trots op Bloemendaal? Deel de film dan zoveel mogelijk!

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite