Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 27

29 juni 2018

Een nieuw initiatief voor jong en oud waar u bij wilt zijn: Het Bijenparadijs

Een nieuw initiatief voor jong en oud waar u bij wilt zijn: Het Bijenparadijs

Na lang en hard werken is het bijna zo ver. Op 9 september opent het Bijenparadijs officieel zijn deuren.Het Bijenparadijs is een ontmoetingsplek voor mens en bij- een plek waar de gezondheid en het natuurlijke leven van de bij voorop staat. U vindt er bijvoorbeeld veel drachtbloemen, een mooie bijenstal die ruimte biedt voor o.a. kinderklassen en geïnteresseerden om dichtbij de bij te komen.

Het Bijenparadijs is een aantal dagen in de week geopend tot eind oktober. Volgend jaar zal er vanaf maart weer van alles te doen en te zien zijn in het Bijenparadijs.

Er is momenteel nog een crowd-funding campagne gaande voor het Bijenparadijs. We gaan voorbij het streefbedrag! Maar er is nog zo veel meer aan te schaffen zoals beschermingskappen voor de kinderen, het sedumdak, lesmateriaal en plantgoed.

De officiële opening van het Bijenparadijs zal plaats vinden op zondag 9 sept. a.s. om 16.00 uur, Krullenlaan 3, Bloemendaal.

Wilt u doneren? Kijk op Crowdfunding Bijenparadijs

Het Gouden Eeuw Feest op Brederode

Het Gouden Eeuw Feest op Brederode

De rijkste heer van Brederode was Johan Wolfert. Hij was opperbevelhebber van het Staatse leger en zwager van de Prins van Oranje. Hij kreeg maar liefst 21 wettige kinderen bij zijn twee vrouwen. Hoe kon het dan toch gebeuren dat het geslacht Brederode is uitgestorven? In het Gouden Eeuw Weekend kan iedereen genieten van de luister en de teloorgang van één van de machtigste families in Nederland.

Op vrijdagavond zitten Johan Wolfert van Brederode en zijn twee vrouwen, Anna Johanna van Nassau-Siegen en Louisa van Solms-Braunfels, aan een verrukkelijk Dessertbanket in de Torenkamer, waar ook het verhaal van de Ruïne ‘opgedist’ wordt. Reserveer tijdig voor het Dessertbanket en wie weet bent u straks een van de tafelgasten. En wat dacht u van een korte rondleiding door het sfeervol verlichte “kasteel”? Gaat u mee op zoek naar de verdwenen Ridderzaal? Op het podium in de Binnentuin voert vrolijkheid de boventoon. De dochters van Johan van Brederode, Treesje en Amélie, hebben de Orde van de Vrolijkheid opgericht als satire op de Orde van het Gulden Vlies. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom bij de Orde, een unicum in die tijd. M.m.v. leden van de theatergroep Plug In.

Het Gouden Eeuw Feest is op vrijdagavond 24 augustus van 19.00 tot ca. 22.30 uur. Entree: € 15,- incl. dessertbanket, € 7,50 zonder dessertbanket. Graag reserveren via www.hoenu.nl regio Haarlem.

www.ruinevanbrederode.nl

TIP: Bubbles & Bites Bloemendaal

TIP: Bubbles & Bites Bloemendaal

Gezellig er even op uit? Vanaf 24 augustus kan er aan de Donkerelaan in Bloemendaal weer volop culinair worden genoten.

Diverse restaurants en culinaire bedrijven hebben een tijdelijk onderkomen waar de gasten kunnen eten, proeven en drinken. Veelal Bloemendaalse bedrijven geven acte de préséance, maar ook de regio is vertegenwoordigd. Het aanbod is zeer divers.

Bubbles &Bites start om 16.00 uur en duurt elke dag tot 22.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.bubbles-bites.nl

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Natuurlijk iedereen heeft het druk en onze agenda’s staan vaak vol. Toch zijn er veel mensen die graag een steentje zouden willen bijdragen, maar wanneer dan en hoe..? Op vaste dagen en tijdstippen kan dat lastig zijn. Daarom hebben we de flexvrijwilliger in het leven geroepen. De flexvrijwilliger kiest zelf waar en wanneer hij/zij aan iets mee wil doen.

In elke nieuwsbrief tonen we een van de flexvacatures uit ons bestand:

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per maand in de Kennemerduinen

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wekelijkse natuurwandelingen in de Kennemerduinen op de zaterdagen om 10.00. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod mensen te bereiken die meer of weer willen gaan bewegen, de natuur en het groen in de stad willen leren kennen en in de wandelgroep contacten willen leggen. Op dit moment wandelt de gezellige groep reeds enkele jaren met veel plezier.

Extra vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom!

U kunt wekelijks meewandelen, maar ook als u één keer per maand beschikbaar bent, zijn we daar heel erg blij mee. Per wandeling streven we naar twee begeleiders. Nieuwe begeleiders krijgen bovendien een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO cursus aangeboden. Dus wandelt u graag? Doet u dat graag in een groene omgeving? Wilt u het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen op anderen? Geef u dan op!

Informatie en aanmelden:
Wilt u meer informatie, bezoek dan de website: www.gezondnatuurwandelen.nl. Wilt u begeleider worden, neem dan contact op met Ronald van Zon contact@gezondnatuurwandelen.nl

Met zijn allen, voor allen aan de wandel in de natuur!

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite