Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 28

12 oktober 2018

Vrijwilligersfeest Bloemendaal 2018

Vrijwilligersfeest Bloemendaal 2018

Bloemendaal trakteert vrijwilligers op voorstelling vol nostalgie
U kunt u zich via onderstaande link aanmelden.

Aanmelden Vrijwilligersfeest Bloemendaal

Graag vóór 1 november aanmelden en aangeven of u in de middag of avond komt en met hoeveel personen.

Programma 16 november 2018
High tea & theater Matinee 15.00 tot 18.00 uur
15.00 - 15.15 uur: Inloop
15.15 uur: Welkom door wethouder / Susanne de Roy van Zuidewijn
18.00 uur: Einde

Borrel & theater Soiree 19.30 tot 22.30 uur
19.30 - 19.45 uur: Inloop
19.45 Welkom door wethouder / Susanne de Roy van Zuidewijn
22.00 uur: Einde

Locatie
Gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Overveen

De gemeente bedankt haar vrijwilligers voor de buitengewone bijdragen die zij leveren.

Op zoek naar een muzikale vrijetijdsbesteding? Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Bennebroek zoekt vrijwilligers.

Op zoek naar een muzikale vrijetijdsbesteding? Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Bennebroek zoekt vrijwilligers.

Deze actieve en muzikale vereniging laat al 105 jaar van zich horen! Op dit moment worden er diverse vrijwilligers gezocht. Zodat ook in de nabije toekomst alles goed geregeld wordt.

PENNINGMEESTER, taken: o.a. reguliere financiële administratie, opmaken jaarrekening, aanvragen subsidies, bijhouden administratie huurders van het clubgebouw, bijhouden ledenadministratie.

VOORZITTER, taken: o.a. voorzitten en voorbereiden maandelijkse bestuursvergaderingen, bereidt voor en leidt Algemene Leden Vergadering (1x per jaar), vertegenwoordigt de vereniging naar buiten (o.a. gemeente, andere verenigingen), is aanwezig en aanspreekbaar, toont aandacht, brengt mensen bij elkaar, tracht conflicten op te lossen.

SECRETARIS, taken: o.a. stelt agenda op en notuleert de maandelijkse bestuursvergaderingen; bijhouden social media (zoals Facebook); uitnodigen muzikanten voor optredens, onderhouden contacten docenten.

ALGEMEEN BESTUURSLID, taken: uitvoeren van algemene taken en ondersteunen en vertegenwoordiging van de vereniging naar binnen en buiten.

BARMEDEWERKER, taken: elke dinsdagavond bardienst, beheer kleine kas, voorraadbeheer keuken.

www.knabennebroek.nl

In the Picture Fotoexpositie in Centraal Servicepunt Bennebroek

In the Picture Fotoexpositie in Centraal Servicepunt Bennebroek

Zowel in november als december 2018 is er een foto expositie in het Centraal Servicepunt Bennebroek op uitnodiging van Welzijn Bloemendaal.

Fotogroep In the Picture, een initiatief van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, maakt regelmatig fotoreportages bij diverse vrijwilligersorganisaties. Het werk van deze acht amateurfotografen is een ware hommage aan de talloze vrijwilligers die Haarlem en omgeving iedere dag weer een beetje mooier maken. Dankzij dit project heeft een veertigtal vrijwilligersorganisaties inmiddels prachtig fotomateriaal om hun organisatie, de activiteiten en het vrijwilligerswerk 'in the Picture' te zetten.

Adres: Kerklaan 6, 2121 VE Bennebroek

Openingstijden: 

Ma  08.30 - 12.30 / 13.30 - 17.30

Di    08.30 - 12.30 

Wo  08.30 - 17.30

Do   08.30 - 12.30 / 13.30 - 17.30

Vr    08.30 - 12.30 / 13.30 - 17.30

Workshop Zo lang mogelijk zo fit mogelijk - Welzijn Bloemendaal

Workshop Zo lang mogelijk zo fit mogelijk - Welzijn Bloemendaal

We worden met z'n allen steeds ouder en veel mensen doen hun best om een gezonde leefstijl aan te houden. Maar wat doet er nu werkelijk toe? In deze workshop krijgt u vanuit diverse invalshoeken beknopt aangeboden wat bijdraagt om zo lang mogelijk zo fit mogelijk te blijven. Dus grijp uw kans en geef u op voor deze workshop!

Bent u ook zo nieuwsgierig wat u zelf kunt doen om zo gezond mogelijk ouder te worden? Geef u dan op voor deze workshop op donderdag 18 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

De volgende onderwerpen worden besproken:

- Voeding door diëtist Marieke van Kampen, voedingszorg voor senioren Hillegom;

- Zitten is het nieuwe roken door fysiotherapeut/ergonoom Gerard Beukers, GGZ inGeest Bennebroek;

- Medicatie door apotheker Marc van Bijsterveld, BENU Elswout apotheek Overveen;

- Buiten gezond bewegen door Esther & Constance van GezondOud Bloemendaal.

Locatie: Welzijn Bloemendaal Kerklaan 6 in Bennebroek

Kosten: € 7,50, aanmelden via tel: 023-5250366 of mail naar info@welzijnbloemendaal.nl

www.welzijnbloemendaal.nl

Nieuwe buurtmarktplaats in Vogelenzang

Nieuwe buurtmarktplaats in Vogelenzang

Vogelenzang Connect is de buurtmarktplaats voor iedereen uit Vogelenzang waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Iedere vraag mag gesteld worden, zoals bijvoorbeeld wie wil gezellig samen koffie drinken, bij mij oppassen of samen een wandeling maken.

Als aanbod valt bijvoorbeeld te denken aan iemand die graag voor iemand extra wil koken, de hond uit kan laten, iets wil repareren of best even de grasmaaier wil uitlenen.

Lees hoe het werkt op dorpvogelenzang.nl


Op de homepagina van de website van Dorp Vogelenzang staat een nieuwe blauwe knop "Vogelenzang Connect". Klikt u op deze knop dan leest u dat Vogelenzang Connect de buurtmarktplaats is voor iedereen uit Vogelenzang. Er staat duidelijk beschreven hoe vraag en aanbod worden gematcht. We hopen dat er veel gebruik zal worden gemaakt van Vogelenzang Connect.

Samen naar het theater!

Samen naar het theater!

Stichting Vier Het Leven maakt het mogelijk dat u dankzij de vele vrijwilligers weer naar het theater kan. Een vrijwilliger haalt u thuis op en brengt ook weer thuis. Soms worden er nog één of twee andere senioren in uw directe omgeving opgehaald. Gezamenlijk gaat u dan naar de Philharmonie of naar de Stadsschouwburg in Haarlem. U kunt ook mee naar het Frans Halsmuseum. Omdat sámen zoveel gezelliger is dan alleen!

Stichting Vier Het Leven is elf jaar geleden opgericht door twee vrouwen uit Huizen. Het begon lokaal, maar hun idee sloeg zo aan dat de stichting inmiddels landelijk actief is. In totaal hebben de afgelopen tien jaar al 60.000 senioren in heel Nederland via de stichting een uitje geboekt! Vijf jaar geleden werd de stichting ook in Haarlem en omstreken actief. U kunt weer een heerlijk avondje uit, met alle comfort en gezelligheid!

Bel 035 52 45 156 en vraag geheel vrijblijvend de programmagids aan en kies vervolgens een voorstelling of een concert naar keuze uit! Meer informatie op 4hetleven.nl.

Gaat u mee? Van harte welkom! Ook voor mensen die moeilijk ter been zijn, bieden wij graag onze helpende arm aan.

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving biedt nieuwe dienstverlening aan!

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving biedt nieuwe dienstverlening aan!

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag? Of zoek je juist vrijwilligers voor jouw organisatie? Kijk eens op Haarlemvoorelkaar.nl, het nieuwe online platform voor Haarlem en omgeving.

Bewoners van de gemeenten Haarlem en Bloemendaal kunnen vanaf 1 oktober 2018 gebruikmaken van het nieuwe online platform www.haarlemvoorelkaar.nl en www.bloemendaalvoorelkaar.nl. Dé verbindende schakel tussen vraag en aanbod van vrijwilligers en organisaties. Op basis van je profiel krijg je openstaande vrijwilligersvacatures automatisch toegestuurd en kan je online op vacatures reageren wanneer het jou uitkomt. Wil je als vrijwilliger meer kennis opdoen en hiermee je mogelijkheden verbreden? Het aanmelden voor een interessante workshop is binnen een paar muisklikken geregeld.

Organisaties kunnen vanaf 1 oktober hun vacatures zelf uploaden en deze beheren wanneer het uitkomt. Gepubliceerde vacatures worden geautomatiseerd onder de aandacht gebracht bij potentiële vrijwilligers met een passend profiel. Deelname aan het platform biedt organisaties ook de mogelijkheid actief te zoeken naar vrijwilligers die zich op het platform hebben aangemeld. Het gebruik van het platform is gratis.

De websites www.vwc-haarlem.nl en www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl komen hiermee te vervallen.

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite