Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Koningsspelen

Initiatiefnemer
Onderwerpen
DuurzaamheidWelzijnEducatieSportRecreatieNatuurMilieuVeiligheid
Doelgroepen
JongerenKinderen
Samenvatting
Op vrijdag 12 april 2019 organiseert SportSupport in samenwerking met verschillende partijen wederom de koningsspelen op het strand van Bloemendaal.
Beschrijving
Op vrijdag 12 april organiseert SportSupport voor de 5de keer de koningsspelen in de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. Op deze dag komen alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 samen op het Bloemendaalse strand om verschillende sporten te proberen.

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. De kinderen krijgen eerst een gezond ontbijt en gaan daarna een dag verschillende sporten beoefenen.

Breedtesport stimulering is de kerntaak van SportSupport. Bij SportSupport is vooral de maatschappelijk functie van sport erg belangrijk. Dit uit zich in de diverse projecten die worden geïnitieerd en uitgevoerd. Hierbij moet men denken aan het Aangepast Sporten, Ouderensport, sportstimulering in achterstandswijken, JeugdSportPas, schoolsport en verenigingsondersteuning.

In 2015 hebben wij de koningsspelen voor het eerst mogen uitvoeren in samenwerking met stichting KIDS samen. Deze stichting heeft het mogelijk gemaakt om 3 jaar lang op 7 Noord-Hollandse stranden de koningsspelen te houden. In 2017 is KIDS samen opgehouden met bestaan. Na de positieve ervaringen van voorgaande jaren zouden wij dit evenement graag met jullie hulp voortzetten.
Alle data waarop het initiatief plaatsvindt
12-04-2019
Waarmee mensen kunnen helpen
Op deze dag willen wij rond de 2000 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 een sportieve dag bieden. Wij delen de kinderen in groepen in en laten ze door middel van 3 clinics met verschillende activiteiten op het strand kennis maken.

Wij zijn op zoek naar mensen die zo'n activiteit zouden willen begeleiden. Deze activiteiten kunnen ontzettend divers zijn, van voetbal tot strandjutter, van dans tot een strand schoonmaak. Alles is mogelijk zolang de kinderen maar lichamelijk of geestelijk worden uitgedaagd en er een vorm van samenwerken tussen de kinderen is!
Financiële ondersteuning
Wij zouden graag een bijdrage als co-financiering ontvangen. Hiervoor is reeds een aanvraagformulier ingevuld.
Adres
zeeweg 862051 EC Overveen
Locatie
Afbeelding/video
Deelnemers

Nog geen deelnemers aan dit initiatief.

Reacties

Nog geen reacties op dit initiatief.

Jouw reactie

Geef hieronder je reactie op dit initiatief.

Jouw deelname

Om aan een initiatief deel te kunnen nemen, moet je eenmalig zijn geregistreerd. Je kunt je hier registreren.

Ben je al geregistreerd, dan kun je hier inloggen.

Deel dit initiatief