Kom naar Areopagus met Piet Hein Donner

28 januari 2019

Op zondagmiddag 3 februari gaat dominee Ad van Nieuwpoort in gesprek met Piet Hein Donner. 
In oktober nam hij afscheid als vicepresident van de Raad van State, omdat hij de respectabele leeftijd van 70 jaar had bereikt, Piet Hein Donner.
Op zondag 3 februari spreekt Ad van Nieuwpoort met hem over ‘Wat een samenleving maakt’ en over zijn nieuwe rol als Minister van Staat. Piet Hein Donner (Amsterdam, 20 oktober 1948) is een Nederlands jurist, bestuurder, wetenschapper en politicus voor het CDA. 

Het gesprek zal gaan over wat onze samenleving deze dagen nodig heeft om ook werkelijk een samenleving te kunnen blijven. Hoe krijgen wij de burger meer betrokken? En hoe doorbreken we het bestuurlijk wantrouwen dat alom lijkt te heersen.

Korte geschiedenis
Donner was onder meer voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (1996-1997) en was lid van de Raad van State (1998-2002), voordat hij vanaf 2002 minister van Justitie werd in de kabinetten Balkenende I, II en III. In september 2006 trad hij af naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid over de Schipholbrand. Na een korte periode als Tweede Kamerlid werd hij in februari 2007 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Balkenende IV, tot oktober 2010. In oktober 2010 werd hij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte I. Donner diende op 16 december 2011 zijn ontslag in bij koningin Beatrix, om vanaf 1 februari 2012 vicepresident van de Raad van State te worden wat hij tot 1 november 2018 bleef. Op 21 december 2018 werd bekend dat de Ministerraad hem zou voordragen als Minister van staat.

Muziek: Reinoud Jongsma zit aan de vleugel
Na afloop meet & greet!
Locatie: Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Toegang: uw gift. 
Luister live via www.radiobloemendaal.nl
Lees meer over Areopagus: kerkpleinbloemendaal.nl