Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Kennemer Verhalenfestival

Initiatiefnemer
Onderwerp
Cultuur
Doelgroepen
JongerenKinderenVolwassenenSenioren
Samenvatting
Op zaterdagavond 11 mei en zondagmiddag (voor hele gezin) 12 mei 2019 wordt het jaarlijkse Kennemer Verhalenfestival gehouden in en bij de Ruïne van Brederode. Dit keer staat dit festival in het teken van het jaar 1573. De 80-jarige oorlog is in volle gang en Haarlem wordt belegerd door de Spanjaarden, die in kasteel Brederode gelegerd zijn.
Beschrijving
Op zaterdagavond treden voor de pauze Ingrid Bartels en Andrea Roosen op als 2 Haarlemse vrouwen, die het beleg van Haarlem van binnenuit meemaken. Hoe te overleven? Ingrid en Andrea zijn beiden lid van de Historische Kring Haarlem. Evenals Guy Recourt, die de luisteraars mee neemt in een historische kwis. Yolanthe Cornelisse verzorgt met haar harpspel de muzikale intermezzo’s. Tot slot neemt de Haarlemse verhalenverteller Monique Veelenturf de luisteraars mee naar het Haarlem van 1573.
Na de pauze vertellen harpiste Yolanthe Cornelisse en de Santpoortse verhalenverteller Piet Parée de nieuwe muzikale vertelvoorstelling ‘De Schat van de Spanjaardsberg’. Een verhaal dat zich voor een deel afspeelt in kasteel Brederode.
Tijd: 20.00 uur. Entree: € 10,-

Op zondagmiddag worden 2 verhalensessies gehouden voor jong en oud.
Ingrid Bartels, Andrea Roosen en Guy Recourt nemen de luisteraars mee in het verhaal van ridder Koen. Monique Veelenturf vertelt het verhaal van de kinderen Krijn en Klaartje, die ingesloten zitten in het door de Spanjaarden bezette Haarlem. Yolanthe Cornelisse vertelt een interactief muzikaal verhaal, waarbij het publiek, jong en oud, mee mag doen.
Tijden: 13.30 en 15.00 uur. Entree: € 5,-

Reserveren voor zowel zaterdag 11 en zondag 12 mei kan via www.hoenu.nl regio Haarlem.
Alle data waarop het initiatief plaatsvindt
11-05-2019, 12-05-2019
Waarmee mensen kunnen helpen
De Ruïne van Brederode is altijd op zoek naar vrijwilligers. Kijk op de website voor meer informatie. www.ruinevanbrederode.nl
Adres
Velserenderlaan 22082 LASantpoort-Zuid
Locatie
Afbeelding/video
Deelnemers

Nog geen deelnemers aan dit initiatief.

Reacties

Nog geen reacties op dit initiatief.

Jouw reactie

Geef hieronder je reactie op dit initiatief.

Jouw deelname

Om aan een initiatief deel te kunnen nemen, moet je eenmalig zijn geregistreerd. Je kunt je hier registreren.

Ben je al geregistreerd, dan kun je hier inloggen.

Deel dit initiatief