Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Areopagus - Sander Schimmelpenninck

Initiatiefnemer
Onderwerpen
CultuurWelzijnEducatie
Doelgroepen
JongerenVolwassenenSenioren
Samenvatting
Ds. Ad van Nieuwpoort gaat op zondag 26 mei in gesprek met hoofdredacteur van het zakenblad Quote.
Beschrijving
Samen met Zuidaspredikant Ruben van Zwieten schreef Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van het zakenblad Quote, onlangs het boek ‘Elite gezocht’. Daarin stellen zij dat elke maatschappij behoefte heeft aan een goed functionerende elite.

Tegelijk zien zij dat er een toenemende vervreemding is ontstaan tussen de elites en het volk, maar ook tussen de elites onderling. Wat maakt een goede elite en hoe zou een moderne, eenentwintigste-eeuwse elite zich moeten gedragen? Daarover gaat Ad van Nieuwpoort op zondag 26 mei in gesprek met hem.
Schimmelpenninck is een telg uit het adellijke geslacht Schimmelpenninck en zoon van de oud-rentmeester van kasteel Twickel ir. Albert Hieronymus graaf Schimmelpenninck en radiologe Marie Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers.

Na zijn jeugd in Diepenheim studeerde hij rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en in Milaan. Hij was lid van het Rotterdamsch Studenten Corps. Na zijn studie werkte Schimmelpenninck drie jaar als advocaat op de Amsterdamse Zuidas. Daarna begon hij met zijn studievriend Jaap Reesema een pizzarestaurant in Amsterdam. In 2013 begon hij als redacteur bij Quote, enkele jaren later werd hij daar hoofdredacteur. Hij is regelmatig te gast bij talkshows als DWDD, Pauw en Jinek.

In het boek proberen zij aan de hand van een viertal fictieve personages het bepaald niet fictieve verhaal van onze economische elite te vertellen om een antwoord op die vragen te formuleren. Daarover zal het ook in deze laatste aflevering van Areopagus van dit seizoen gaan. Maar ook over wat Schimmepenninck drijft om enerzijds de stem van de economische elite te zijn en tegelijk deze elite zo te bekritiseren?

Areopagus met Sander Schimmelpenninck
Zondag 26 mei 2019
16.00-17.00 uur
Muziek: Reinoud Jongsma zit aan de vleugel
Na afloop meet&greet!
Locatie: Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Toegang: uw gift.
Luister live via radiobloemendaal.nl
Alle data waarop het initiatief plaatsvindt
26-05-2019
Adres
Kerkplein 12061JCBloemendaal
Locatie
Afbeelding/video
Deelnemers

Nog geen deelnemers aan dit initiatief.

Reacties

Nog geen reacties op dit initiatief.

Jouw reactie

Geef hieronder je reactie op dit initiatief.

Jouw deelname

Om aan een initiatief deel te kunnen nemen, moet je eenmalig zijn geregistreerd. Je kunt je hier registreren.

Ben je al geregistreerd, dan kun je hier inloggen.

Deel dit initiatief