Initiatieven

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per maand in de Kennemerduinen

18 augustus 2018

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wekelijkse natuurwandelingen in de Kennemerduinen op de zaterdagen om 10.00. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod mensen te bereiken die meer of weer willen gaan bewegen, de natuur en het groen in de stad willen leren kennen en in de wandelgroep contacten willen leggen. Op dit moment wandelt de gezellige groep reeds enkele jaren met veel plezier. 

Extra vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom.

Vervoer op Maat

18 augustus 2018
Deze voorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende inwoners van Bloemendaal van 55 jaar en ouder die niet in staat zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar bestemmingen zoals: activiteiten in de gemeente Bloemendaal, tandarts, kapper, pedicure, huisarts, boodschappen doen, ziekenhuis etc.
Het vervoersgebied wordt begrenst door de gemeentegrenzen van Bloemendaal, Heemstede en Haarlem inclusief de ziekenhuizen in de regio Kennemerland.

Radio Bloemendaal zoekt vrijwilliger financieel beleid

19 augustus 2018

Wij zijn op zoek naar een nieuwe vrijwillige medewerker (V / M) met een goed financieel beleidsmatig inzicht:  die onderdeel wil uitmaken van de RadioRaad het beleidsorgaan van RB. Zij komen ca. 6 keer per jaar bijeen;  die toezicht houdt op de financiële administratie (die m.b.v. Twinfield gevoerd wordt op het Kerkelijk Bureau) en die de betalingsopdrachten fiatteert;  die zorgt voor de totstandkoming van de begroting en de jaarrekening;  die graag wil meedenken over de uitbreiding van onze radio via internet en hoe wij in de toekomst financieel gezond blijven;  die graag deel wil uitmaken van een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Is je belangstelling gewekt,neem dan contact op via email: bureau@radiobloemendaal.nl

Radiotechnicus gezocht bij Radio Bloemendaal

19 augustus 2018

Wij zijn op zoek naar een nieuwe medewerker vanaf 16 jaar en denken aan iemand met:  met een goed oor voor muziek en gevoel voor timing  die affiniteit met radio hebben  enige kennis hebben van computers en software  goed kunnen functioneren binnen een groep met een uiteenlopende leeftijdsopbouw  zelfstandig kunnen werken en beslissen  eens per maand 3-4 uur tijd hebben op zondag

Open Huiskamer Arkgemeenschap

19 augustus 2018
Elke eerste en derde zondag van de maand is de huiskamer van De Ark open.Tussen 14:00 en 17:00 brengen we tijd met elkaar door en spelen spelletjes, maken een wandeling, puzzelen en genieten vooral van elkaars gezelschap. We hebben deze middag in het leven geroepen om nieuwe mensen te kunnen ontvangen en vinden het altijd leuk als iemand (on)verwachts langskomt.
Het is een geschikt moment voor mensen met een verstandelijke beperking om ons te leren kennen.

Vind je het leuk om ook eens te komen? Elke 1e en 3e zondag van de maand, Dennenweg 8, in Bloemendaal.

Spaans Gypsy Concert Ruïne van Brederode

19 augustus 2018
Wegens groot succes vorig jaar geven de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito op zondagmiddag 19 augustus 2018 wederom een gepassioneerd concert op de ruïne. Met temperamentvolle zang en virtuoos snarenwerk wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol weemoed, passie en hartstocht.

Welzijn Bloemendaal

21 augustus 2018

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud! WIj zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van:

- (inval) receptionist: Gasten ontvangen, telefoontjes doorverbinden, de ontmoetingsruimte netjes houden en licht administratief werk verrichten. Als receptionist ben je het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. (lokatie Bloemendaal)

- Fietsmedewerker: Routes bedenken voor onze gezellige fietsclub en deze vervolgens meefietsen. De start is bij het kantoor van Welzijn Bloemendaal in Bloemendaal.

- Schooltuinmedewerker: Je helpt mee om de buurttuin Bennebroek mooi schoon te houden. Dat doe je door te zaaien, onkruid te wieden en te oogsten. Eventueel kan je ook assisteren bij schoolprojecten.

Voor meer informatie en kijkt u op www.vwc-haarlem.nl of op https://www.welzijnbloemendaal.nl/organisatie/vacatures-vrijwilligers/

Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers

21 augustus 2018

De Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers, m.n. voor in het weekend, die willen helpen met kaartverkoop, wat horeca, evenementen en het geven van informatie aan de bezoekers van de Ruïne van Brederode.

De Stampertjes meer dagen geopend. Nieuwe vrijwilligers welkom.

22 augustus 2018
De Stampertjes is een kleine organisatie die jonge kinderen (0-5 jaar) opvangt die extra ondersteuning nodig hebben als gevolg van een beperking of door de thuissituatie. Dit ter ondersteuning van de ouders.
Deze opvang vindt plaats in een woonhuis in Bloemendaal en wordt verzorgd door geschoolde vrijwilligers.
Vanwege de vraag naar opvang en we meer dagdelen open gaan zijn we op zoek naar nieuwe pedagogische medewerkers, een coordinator en een bestuurslid.

Dameshockeyteam 45+ zoekt speelsters

23 augustus 2018
Ben je rond de 45 jaar of ouder en heb je zin en tijd om in een relaxed team op aardig niveau te gaan hockeyen? Dan ben je welkom bij het masters 45+ team van HC Bloemendaal.
Sinds 2 jaar speelt het team in een volwaardige competitie op zondag. Kom eens kijken naar een wedstrijd of train een keertje mee.
We zijn een gezellig en sportief team.

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Ingrid Hendriksen (hendriksenijm@gmail.com)

Vrijdagmiddagborrel in De Kerkuil

24 augustus 2018

In het Dorpshuis in Vogelenzang is een dorpscafé de Kerkuil met een gezellige bar, biljarttafels en dartbord. Het café wordt gerund door vrijwilligers.

De Kerkuil is geopend op vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 0.00 uur Op vrijdag wordt gestart met de vrijdagmiddagborrel.

Kom je ook eens buurten?

Bubbles & Bites Bloemendaal

24 augustus 2018

Vanaf 24 augustus kan er aan de Donkerelaan in Bloemendaal weer volop culinair worden genoten. 

Diverse restaurants en culinaire bedrijven hebben een tijdelijk onderkomen waar de gasten kunnen eten, proeven en drinken. Veelal Bloemendaalse bedrijven geven acte de préséance, maar ook de regio is vertegenwoordigd. Het aanbod is zeer divers.

Bubbles &Bites start om 16.00 uur en duurt elke dag tot 22.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.bubbles-bites.nl

Het Gouden Eeuw Feest Brederode

24 augustus 2018

Het Gouden Eeuw Feest op de Ruïne van Brederode met de rijkste Brederode: Johan Wolfert met zijn 2 echtgenotes. Neem deze avond deel aan het dessertbanket, ga mee met de rondleiding door het sfeervolle ‘kasteel’ en hoor alles over de Orde van de Vrolijkheid!

Rolstoelhockey: Nieuwe spelers welkom!

25 augustus 2018
We zijn bij Kennemer Keien in Overveen dringend op zoek naar nieuwe spelers. Zowel voor de Handbewogen teams als voor de Elektrische bewogen teams. Zou jij het leuk vinden om lid te worden of ken jij iemand die het leuk zou vinden om mee te doen met rolstoelhockey?
Kijk voor meer info op www.kennemerkeien.nl

Open Dag Creatief Centrum Bennebroek

25 augustus 2018

Zaterdag 25 augustus van 11.00 tot 15.00 uur is er de jaarlijkse open dag met demonstraties en informatie over de cursussen. Welkom!

Cursusbrochure Creatief Centrum

25 augustus 2018
Zin in een leuke cursus?
Schildert, tekent, boetseert u, maakt u mozaïek of wilt u het graag leren?
De cursussen starten in september.
Zie voor cursusoverzicht www.creatiefcentrum.nl

Het CCB weet door de inzet van een bestuur, bestaande uit vrijwilligers, de cursuskosten laag te houden. Als een van de weinige organisaties in de regio heeft het CCB een eigen keramiekoven. Dit betekent dat werken gemaakt tijdens de keramiek- en boetseercursussen gebakken en geglazuurd kunnen worden.

Het Gouden Eeuw Kinderfeest Brederode

25 augustus 2018

Feest op de Ruïne van Brederode! Verdien een pannenkoek met allerlei Middeleeuwse activiteiten, zoals schermen en het ‘schietklaar maken’ van een kanon. Ontwerp o.l.v. een couturier galakleding voor de barbieprinsen en -prinsessen op het kasteel. En maak kans om één van de 21 kinderen van de rijkste Brederode, Johan Wolfert, te worden!

Rondleiding Ruïne van Brederode

26 augustus 2018
Ga met een rondleider mee en ontdek alles over de machtige familie Brederode, het kasteel en hoe het een ruïne werd.

Kinderrondleiding Ruïne van Brederode

26 augustus 2018
Ga met Aagje de Vertelster mee voor een rondleiding door het kasteel.

Dierenverzorger/Terreinmedewerker Hertenkamp

27 augustus 2018

Hertenkamp zoekt nieuwe vrijwilligers:

Het voederen en verzorgen van de dieren, het schoonmaken van hokken en stallen, overige voorkomende werkzaamheden. De werkzaamheden gebeuren in teamverband en vinden veel buiten plaats. Het is soms vies en zwaar werk. Dus goede motivaitie is belangrijk.

Vacaturenummer: 6043499 Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe stal voor het kleinvee. Met stahoogte en gemakkelijker schoonmaken.

Kom langs bij de VWC aan de Nieuwe Groenmarkt 51 om je verder te informeren.

Project In the Picture

27 augustus 2018
8 vrijwillige fotografen maken fotoreportages bij diverse vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven in de gemeente Bloemendaal. In november en december 2018 volgt een foto expositie in het Centraal Servicepunt Bennebroek op uitnodiging van Welzijn Bloemendaal.
In 2019 is het plan een 'reizende' expositie langs de andere dorpskernen te realiseren.
Vrijwilligers(werk) in beeld!

Organisaties en burgers van harte welkom hier een aanvraag voor in te dienen.
www.vwc-haarlem.nl/itp

Natuurvrijwilliger voor Scholenpad 2017-2018

28 augustus 2018

De tuin ontvangt 4x per jaar circa 1000 leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in deze regio. Zij krijgen een educatief programma, in het ritme van het seizoen. Zo ervaren deze leergierige kinderen in één schooljaar een Herfstpad, Winterpad, Lentepad en Zomerpad in de tuin. De stijl van onderwijs is naar het idee van Jac. P. Thijsse, die zelf onderwijzer was en veel naar buiten ging.

Er is regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die deze leerlingengroepjes willen begeleiden. Je wordt goed ingewerkt en kan jezelf inroosteren naar tijd en datum die jouzelf schikt. En je doet het met anderen samen.

Interesse? Kijk Op:
http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

http://www.thijsseshof.nl/actueel/agenda/scholen-project-thijsses-hof/view/2015-09-25

Timmerdorp Bloemendaal 2018. Wie komt helpen?

28 augustus 2018
Om het timmerdorp ook in 2018 tot een succes te maken kan Welzijn Bloemendaal extra begeleiders goed gebruiken!
Het gaat om het begeleiden bij het bouwen van hutten, toezicht houden en ondersteunen van allerhande activiteiten. Ook koken voor de deelnemende kinderen.

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud!

Werktijden: In overleg. Alles is bespreekbaar, van een uurtje tot een hele dag.
Het timmerdorp wordt gebouwd in de periode 28 t/m 31 augustus.

Functie-eisen: Kinderen (10-12 jaar) kunnen begeleiden Flexibele instelling

Het betreft vacature nummer 6044887 bij het vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.
www.vwc-haarlem.nl

Inschrijving Timmerdorp Bloemendaal is geopend!

28 augustus 2018
Er kan weer worden aangemeld voor het Timmerdorp.
4 Dagen lang kunnen kinderen timmeren aan een houten huttendorp. Afgewisseld met diverse activiteiten. Het is van 10.00 tot 17.00 uur van di 28 aug. t/m vr. 31 aug.
Voor kids van 10 t/m 12 jaar.
Bij de rotonde Zomerzorgerlaan/Brederodelaan in Bloemendaal.
De kosten zijn 35,00 €

Aanmelden via de link in de activiteitenkalender van www.welzijnbloemendaal.nl
Ondersteuning voor de Heemtuin Thijsse’s Hof

29 augustus 2018

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het onderstaand bomenplaatje ziet u dat we 5 'boomgroepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken. In dit initiatief leest u over de ondersteuning. 

Wilt u bijdragen aan Ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals denkwerk of 'hands on' e.d. . Bijv. juridisch advies of juist koffiediensten bij evenementen e.d. Het vraagt overleg met initiatiefnemer waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.

http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

Het Rondje van...

29 augustus 2018

Het Rondje van… Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden. Elke laatste woensdag van de maand (10.00 - 12.00 uur) organiseren Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg Het Rondje van... Dé ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig

Lustrum Kennemer Lyceum

31 augustus 2018

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Leuk vrijwilligerswerk bij Thijsses Hof

31 augustus 2018

In welke 'boomgroep' zou u vrijwilligerswerk bij Thijsses hof willen doen?

Behalve als groenmedewerker zijn er meerdere actuele vacatures:

Als oproepkracht:

- buurtbewoner in Bloemendaal die met regelmaat sleuteldiensten wil draaien op de zaterdagen (dat betekent openen en sluiten op zaterdagen in de winterperiode).

- cultuurhistorische gidsen die het verhaal van Jac.P.Thijssen in de binnenduinrand kunnen vertellen t.b.v. (fiets) arrangementen die worden geboekt bij de balie van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

 

 

Voorkom Burenoverlast tijdens de zomermaanden!

1 september 2018

Voorkom burenoverlast tijdens de zomermaanden!

Tips van Buurtbemiddeling Bloemendaal

Jaarmarkt Bloemendaal 1 september

1 september 2018

Vele non profit organisaties zullen weer aanwezig zijn op de jaarmarkt! De meesten doen ook al mee aan BloemendaalSamen en we brengen ze graag nog weer onder de aandacht. Maak gebruik van de gelegenheid en kom kennismaken met de personen achter de organisaties en hetgeen ze te bieden hebben.

 • BloemendaalSamen
 • Vrijwilligerscentrrum Haarlem & Omgeving
 • Maatjes Bloemendaal
 • Welzijn Bloemendaal
 • Juttersgeluk
 • Reddingsbrigade Bloemendaal
 • Scouting Bos en Duin
 • Thijsse's Hof
 • Caprera
 • Stichting Ons Bloemendaal
 • Sterrenwacht  Copernicus
 • Stichting Bloemendaal - Dogon
 • en nog diverse anderen!

VOICE OVER EN FIGURANTEN 18+ GEVRAAGD voor HISTORISCHE DOCUFILM

1 september 2018
Voor een project waar verschillende Bloemendaalse organisaties, scholen en vrijwilligers aan meewerken is Welzijn Bloemendaal binnenkort op zoek naar figuranten (18+) voor de opnames van een historische film 'Het vwonder van Bloemendaal'.

Activiteiten Jaarmarkt Bloemendaal

1 september 2018
Behalve de vele kramen van ondernemers en maatschappelijke organisaties is er ook weer de kindermarkt en zijn er swingende optredens van Big Band Bennebroek in de kerk.
Vanaf 14.00 uur is er volop muziek bij
't Hemeltje.

Komt allen!

Try Out Rolstoelhockey

1 september 2018
De rolstoel hockey vereniging de Kennemer Keien in Overveen nodigt je uit om eens mee te doen!

CONDITIETRAINING VOOR OUDEREN

3 september 2018
Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u. U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.
Start: maandag 3 september 2018
Tijd: 09.00 - 10.00 uur / of 11.00 - 12.00 uur
Docent: Anneke Klant
Kosten: Euro 170,- (42 Lessen)
Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, 2121 AD Bennebroek
Aanmelden: WELZIJN BLOEMENDAAL, Tel. 023-5845300 of 023-5250366 - info@welzijnbloemendaal.nl

GYMNASTIEK 70 PLUS

3 september 2018
De gymnastiek is gericht op activiteiten zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kan bewegen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.
Start: maandag 3 september 2018
Tijd: 10.00 - 11.00 uur
Kosten: Euro 170,- (42 lessen), betaling in 2 termijnen
Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, 2121 AD Bennebroek
Aanmelden: WELZIJN BLOEMENDAAL, Tel. 023-5845300, info@welzijnbloemendaal.nl

YOGA

5 september 2018

Er wordt op woensdag 5 september 2018 weer gestart met een nieuwe cursus YOGA in Het Dorpshuis te Vogelenzang, Henk Lensenlaan 2A.. Tijd: 09.30 - 10.30 uur Kosten Euro 250,- (36 lessen) betaling in 2 delen. Aanmelden: Welzijn Bloemendaal Tel. 023-5845300 of 023-5250366 en info@welzijnbloemendaal.nl

BALANSOEFENINGEN VOOR SENIOREN (MBVO)

7 september 2018

In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan oefeningen om uw balans te verbeteren.

Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Het Bijenparadijs

9 september 2018

Het Bijenparadijs, een ontmoetingsplek voor mens en bij- een plek waar de gezondheid en het natuurlijke leven van de bij voorop staat. Veel drachtbloemen, een mooie bijenstal, die ruimte biedt voor :o.a. kinderklassen en geinteresseerden om dichtbij de bij te komen.

Het Rondje van... gaat wandelen.

9 september 2018
Het verlies van een dierbare is een ingrijpende verandering in iemands bestaan. Stichting nabestaandenzorg geeft hulp en advies bij vragen rondom rouw, verlies en nalatenschap.


Het Rondje van... gaat wandelen
Aandacht voor Verlies en Natuur
Als aanvulling op Het Rondje van... starten we vanaf september met wandelingen in de duinen.

www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Wandelen met Het Rondje van...

10 september 2018
Elke 2e maandag van de maand gebruiken we de natuur als ontmoetingsplek tijdens een wandeling van ca 5 kwartier. Na de wandeling sluiten we af met een kop koffie of thee bij Bartje Bloemendaal aan de Brederodelaan.

Data: 10 september, 15 oktober, 12 november en 10 december
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Verzamelen: Ingang van de Kennemerduinen aan de Bergweg in Bloemendaal
Kosten: € 10,- (contant) wandeling is inclusief koffie of thee

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Frank
023-8448201 / info@stichting-nabestaandenzorg.nl of kijk op de website www.stichting-nabestaandenzorg

Tekenen en aquarelleren (voor beginners en gevorderden) - Welzijn Bloemendaal

12 september 2018

Het leren zien is een belangrijk thema tijdens deze cursus. U zult ontdekken dat u veel plezier kunt beleven aan het schilderen en tekenen en u daarin verder kunt ontwikkelen. We gaan in op de kleurenleer, het perspectief en de schaduwwerking. Tevens verdiepen we ons in diverse kunststromingen, zoals het impressionisme en de Japanse techniek sumi-e. Het maakt niet uit of u een beginner of een gevorderde bent, iedereen is van harte welkom!

Uilenworkshop voor kinderen

16 september 2018
Een leuke leerzame workshop voor kinderen, waarbij ze onder begeleiding van een valkenier in direct contact komen met uilen.

Veteranencafé Bloemendaal 2018

20 september 2018

Elke 3e donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café t'Hemeltje in Bloemendaal. Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine, Marechaussee, Politie en belangstellenden. Van 16.00 - 18.00 uur.

De Vertelschuur

23 september 2018

De Vertelschuur is een podium voor de vertelkunst.

De Vertelschuur is een oude verbouwde schaapskooi waar de vertelkunst levend wordt gehouden. Verhalen kunnen je diep raken: menselijke lotgevallen worden verwoord: als sprookje, legende, mythe of een eigentijds verhaal: ernstig, wijsheidsvol, verrassend, lichtvoetig. Met een traan en een lach ontstaat er een web van verbeeldingskracht tussen verteller en publiek.

Eén zondag in de maand (soms meer) is er een vertelvoorstelling voor volwassenen. Tijdens schoolvakanties is er een kindervertelvoorstelling.

Zie voor het actuele programma en voor reserveringen: www.devertelschuur.nl

Lezingcyclus MEI 1940 (8 lezingen) door Wim van Hooff

27 september 2018

Wim van Hooff onderzocht of mei 1940 anno 2018 nog iets nieuws kan opleveren? Zonder op de feiten vooruit te lopen kan die vraag met "ja" beantwoord worden. Tijdens zijn voorbereiding bleek tijdens het lezen van (actueel) bronmateriaal, dat het bestaande beeld over die tijd kantelt. Nieuwe feiten werpen een ander licht op zaken. Tijdens de lezingen wordt stap voor stap besproken hoe de Nederlandse staat zich in de jaren 30 voorbereidde op een mogelijke oorlog en hoe de plannen zich in mei 1940 naar de praktijk vertaalden. Zonder te veel nieuws op voorhand weg te geven: in februari 1940 werd de opperbevelhebber vervangen en in april 1940 zetten de Duitsers al een aanzienlijk aantal luchtlandingstroepen in (versus de 'verrassende 'aanval op Den Haag/Rotterdam).Locatie: Welzijn Bloemendaal Lezingcvyclus - donderdag middag van 14.00-16.00 uur Kosten Euro 50,- (voor 8 lezingen). Data: 27 september, 11, 18, 15 oktober, 8, 15, 22, 29 november 2018

Samen naar het theater!

31 oktober 2018

Stichting Vier Het Leven maakt het mogelijk dat u dankzij de vele vrijwilligers weer naar het theater kan. U wordt thuis opgehaald en weer naar huis gebracht. Soms worden er nog één of twee andere senioren in uw directe omgeving opgehaald. Gezamenlijk gaat u naar de Philharmonie of naar de Stadsschouwburg in Haarlem. U kunt ook mee naar het Frans Halsmuseum. Omdat sámen zoveel gezelliger is dan alleen!

Samen ontwikkelen

30 november 2018

Je bent Bloemendaler als....

31 december 2018

De facebookgroep 'Je bent Bloemendaler als...' bestaat sinds 19 november 2014 en is ondertussen al een echte gezellige groep met al meer dan 900 leden. De bedoeling is om foto's, video's, gebeurtenissen en herinneringen van Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout te plaatsen en van die van anderen te genieten.

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

31 december 2018

Het zomernummer 2017 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Thema: Bekende Bloemendalers

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Open Deur Dag bij De Ark (zaterdag 2 juni)

1 juni 2019

Open Deur Dag bij De Ark  voor iedereen van 11.00 tot 16.00 uur. 

Begin je bezoek op Dennenweg 2 of Krommelaan 4 te Bloemendaal.

Je kunt terecht voor antwoorden op alle vragen over de tuinderij waar je al tijden mee rondloopt en er is van alles te doen. Een rondleiding door de tuin, broodjes bakken boven een vuurtje, een speurtocht...

 

Binnenkort volgt meer informatie!

 

CONDITIETRAINING VOOR OUDEREN

31 juli 2019
Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u. U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.
Start: maandag 3 september 2018
Tijd: 09.00 - 10.00 uur - of 11.00 - 12.00 uur
Kosten: Euro 170,- voor 42 lessen.
Docent: Anneke Klant
Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, Bennebroek
Aanmelden bij: WELZIJN BLOEMENDAAL - Trel. 023-5845300 / 023-5250366 - info@welzijnbloemendaal.nl
Ondersteuning Bloemendaal Samen

28 februari 2017

Ik vertegenwoordig www.Bloemendaal.nieuws.nl.

Dit is een lokale nieuwssite die onderdeel is van de landelijke site www.nieuws.nl

Ik ben altijd bereid uw initiatieven die u op deze website plaatst ook op Bloemendaal.nieuws te plaatsen, om zo extra aandacht te krijgen.

De Groene Academie

30 januari 2017

De Vrijwilligersacademie Haarlem heeft in De Groene Academie een nieuwe partner mogen verwelkomen. De Groene Academie is het centrale loket waar vraag en aanbod van opleidingen en vrijwilligerswerk in de natuur en landschap samenkomen. De Groene Academie wil de kennis over natuur, landschap, en cultuur bij de inwoners van Noord-Holland ontwikkelen en vergroten, en zo aan het behoud en verdere ontwikkeling van natuur, landschap en cultuur in Noord-Holland bijdragen.

Overveen Veilig, Buurtwatsappgroep

30 januari 2017

In Overveen is er al een tijdje een buurtpreventiegroep actief. Er wordt gecommuniceerd via whatsapp. Als deelnemer aan Veilig Overveen deel ik graag het volgende: Diverse keren blijkt dat niet iedereen precies weet wanneer deze whatsapp te gebruiken of hoe men zich kan aanmelden. Want die vraag komt dan voorbij op FB twentyfifty-ONE. Inmiddels zijn er de buurtpreventiebordjes opgehangen in de wijk(en). En ligt er bij de gemeente het verzoek nog meer bordjes te plaatsen. En is er een eigen FB pagina aangemaakt: Overveen Veilig.

Daar niet iedereen op FB zit, hierbij een alinea uit de informatie en de regels die de initiatiefnemer op 28 januari 2017  heeft verstuurd aan de leden en die nieuwe leden ook zullen ontvangen.

Theater Elswout zoekt o.a. 'theatrale' vrijwilligers

27 december 2016

Theater Elswout is een uniek verhalentheater voor de hele familie op het sprookjesachtige eeuwenoude landgoed Elswout. Daar waar verhalen ruisen door de bomen. Sinds september geopend en nu al een begrip in de regio.

De gastvrije familie van Mr. Anansi laat jong en oud genieten van de verhalen van storytellers, gedichten van taalkunstenaars en liedjes van sprankelend singer-songwriter talent.

Deze 'theatrale' familie kan wel wat uitbreiding gebruiken om alle voorstellingen in het theater in goede banen te leiden. Ik zou graag met hulp van een team van vrijwilligers mijn plannen gaan realiseren. Wie komt zich aansluiten bij Theater Elswout (Huisje vol Verhalen)?

Digitaal: Instructies Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

15 december 2016

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.